Instagram, Özel Mesajlarda "Yazıyor" İbaresini Kapatma Özelliği Getiriyor Instagram, Özel Mesajlarda "Yazıyor" İbaresini Kapatma Özelliği Getiriyor

Geçtiğimiz günlerde uzun süredir tamamlanamayan Twitter’ı satın alma sürecini sona erdiren ve 44 milyar dolara platformu satın alan Elon Musk, bu defa da şirketin iflas edebileceği konusunda çalışanları uyardı.

Tesla, SpaceX ve şimdi de Twitter CEO’su olan Elon Musk, Twitter’ın başına geçtiğinden beri şirketteki krizler bitmiyor. Önce üst düzey yöneticilerin işlerine son veren Musk, ardından çalışmaları hızlandırıp çalışanlarına katı proje bitirme tarihleri verdi. Bu hafta da uzaktan çalışmayı sonlandıran yeni CEO, şimdi de iflas uyarısında bulunuyor.

Musk, daha önce de şirketin her gün 4 milyon dolardan fazla kaybettiğini belirterek binlerce kişiyi işten çıkarmıştı. Bu hafta ise şirket, birkaç üst düzey yöneticinin istifasıyla sarsıldı.

İSTİFA ÜSTÜNE İSTİFA

Şirketin güvenlik müdürü Yoel Roth Roth, binlerce kişi işten çıkarıldıktan sonra Musk’ın güvendiği liderlerden biriydi. Ancak Roth da bu hafta istifa ettiğini açıkladı. Roth ile birlikte Twitter’ın bilgi güvenliği şefi Lea Kissner ve baş gizlilik yetkilisi Damien Kieran da ayrıldıklarını duyurdular. Bazı medya raporları, Twitter’ın reklam satış ekibinin başına geçen Robin Wheeler’ın da şirketten ayrıldığını belirtmiş, ancak bu haberlerin, Wheeler’ın attığı “Hala buradayım” tweet’iyle doğru olmadığı ortaya çıkmıştı.

Ayrıca bazı kaynaklar Musk’ın iflas uyarısının da asılsız olduğunu iddia ediyor.

Şirket, satınalma işlemleri tamamlandığından beri kaotik bir süreçten geçiyor. Özellikle Musk’ın devralmasından bu yana platformun bazı özellikleri kullanıma sunma hızı göz önüne alındığında, veri güvenliği ve gizlilik kurallarına uyumu konusundaki endişeler de artıyor.

PARA CEZASI DA ALABİLİR

ABD Federal Ticaret Komisyonu, perşembe günü yaptığı açıklamada, Twitter’daki son gelişmeleri derin endişeyle takip ettiğini söyledi: “Hiçbir CEO veya şirket yasaların üzerinde değildir ve şirketler bizim rıza kararlarımıza uymak zorundadır.”

Bir şirket avukatı da şirketin Slack kanalında Musk’ın gizlilik düzenlemelerine karşı cüretkar bir tavır aldığını belirtirken şirketin, Komisyon’dan önemli para cezaları alma riskiyle karşı karşıya olduğu konusunda uyardı.

Bütün bu gelişmeler yaşanırken bir darbe de gelir kaynaklarından geldi. General Motors, Mondelez ve Carlsberg gibi büyük markalar, içerik denetimini gevşetme planlarına ilişkin endişeler nedeniyle platformda harcamaları durdurduğu için gelirde büyük bir düşüş olması bekleniyor.

Kaynak: www.sozcu.com.tr

Editör: Haber Merkezi