Makine öğrenimi ile çalışan yeni bir algoritma, 30 ila 90 ışıkyılı uzaklıktaki beş yıldızdan gelen sekiz yeni radyo sinyali tespit etti. Sinyaller muhtemelen dünya dışı varlıklardan gelmiyor olsa da kaynağı henüz öğrenilemedi.

Hubble kara deliğin bir yıldızı yutmasını görüntüledi

Arçelik IF Design 2024'te 9 ödül aldı! Arçelik IF Design 2024'te 9 ödül aldı!
Hubble kara deliğin bir yıldızı yutmasını görüntüledi

LiveScience'ın haberine göre Toronto Üniversitesi'nden algoritmanın arkasındaki bilim insanları, teleskoplarından gelen verileri düzenlemek için yeni bir algoritma kullanarak dünya dışı yaşam arayışını kolaylaştırdıklarını söyledi. Makine öğrenimini kullanan algoritma, bilim insanlarının derin uzaydan gelen gerçek sinyallere odaklanmalarını sağlamak için insan yapımı parazitleri ayıklıyor ve daha sonra bu bilgilerde teknolojik olarak üretilen sinyallerden geldiklerini gösterebilecek kalıplar buluyor.

Nature Astronomy dergisinde yayımlanan yeni makalenin başyazarı olan Toronto Üniversitesi öğrencisi Peter Ma, bir haber bülteninde şöyle diyor: "Uzaydaki heyecan verici radyo sinyallerini Dünya'dan gelen ilginç olmayan radyo sinyallerinden ayırt etmemiz gerekiyor."

Avrupa Uzay Ajansı, Çin'in uzay istasyonuna astronot göndermeyecek

Avrupa Uzay Ajansı, Çin'in uzay istasyonuna astronot göndermeyecek

Elbette, sinyaller bilim insanlarının dünya dışı sinyallerin görünmesini bekledikleri şekilde görünse de, henüz bunların arkasında uzaylıların olduğuna ikna olmadıklarını söylüyorlar. Ancak aynı sinyalleri tekrar görerek bunların ekstra bir anlamı olma ihtimalini arttırmayı umuyorlar.

Bilim insanları bu yönde çalışmalarına hız katarken yeni algoritmayı daha da büyük bir radyo teleskop setine odaklamayı umuyor.

Antarktika'da Çin endişesi: Yer istasyonu kuruluyor

Antarktika'da Çin endişesi: Yer istasyonu kuruluyor

Toronto'daki Dunlap Astronomi ve Astrofizik Enstitüsü'nde araştırma görevlisi olan Cherry Ng, konuyla ilgili "Yapay zekânın yardımıyla, diğer medeniyetlerden gelen dünya dışı sinyallerin var olma olasılığını daha iyi ölçebileceğimiz konusunda iyimserim" sözlerini kaydetti.

Kaynak: gazeteoksijen.com

Editör: Haber Merkezi