Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, ilçeye bağlı Küreci köyü Kırandere mevkiinde orman yangını çıktı.

GENİŞ ALANA YAYILDI

Bölgeye 2 helikopter ve çok sayıda arazöz ve söndürme ekipleri sevk edildi. Yangının geniş bir alanda etkili olduğu öğrenildi.

Vatandaşların da ormanlık alandaki yangına müdahaleye yardım ettiği öğrenildi.

KÜRECİ KÖYÜNDE TAHLİYE ÇALIŞMASI BAŞLATILDI

Rüzgarın da etkisiyle kısa sürede 3 noktaya daha sıçrayan yangın nedeniyle gökyüzü kara dumanla kaplandı. Yangına 2 tanker uçak, 6 helikopter, 29 arazöz, 8 su ikmal aracı, 6 dozer, 3 greyder, 8 itfaiye aracıyla ile müdahale ediliyor.

Afrika'dan gelecek çöl tozu için yurt genelinde uyarı yapıldı! Afrika'dan gelecek çöl tozu için yurt genelinde uyarı yapıldı!

Alevlerin tehdit ettiği Küreci köyünde ise tahliye çalışması başlatıldı. Dumanların merkez ve Tavşanlı ilçelerinden görüldüğü belirtildi.

MANİSA’DA DA DUMANLAR YÜKSELDİ

Manisa’nın Akhisar ilçesi Seğirdim Çaltıçukuru mevkii Şehitler-Hasköy-Durasıl Mahalleleri arasında saat 17.30 sıralarında henüz belirlenemeyen nedenden dolayı başlayan ot yangını rüzgarın da etkisiyle ormanlık alana sıçradı.

Ekiplerin kısa sürede müdahale etmesine rağmen rüzgarın etkisiyle yangın büyümeye başladı. Orman yangını sebebiyle 20 ev boşaltılırken, yaklaşık 40 kişi bölgeden tahliye edildi.

Ayrıca 200 küçükbaş ve 85 büyükbaş hayvan güvenli bölgeye alındı.

Yangına 10 helikopter, 8 uçak, 40 arazöz, 8 dozer, 15 su tankeri, 1 jandarma komando timi, 4 TOMA, 9 asayiş timi, 2 trafik timi ile müdahale ediliyor.

8 EV KÜLE DÖNDÜ

Yangında şuana kadar ölü veya yaralı olmadığı öğrenilirken 8 evin tamamen yanarak küle döndüğü öğrenildi.

Ekiplerin yangını kontrol altına alma çalışmaları devam ediyor.

GECE GÖRÜŞLÜ HELİKOPTER ÇALIŞMALARA DESTEK VERİYOR

Kara ekiplerinin yanı sıra havanın kararmasının ardından gece görüşlü yangın söndürme helikopterleriyle de havadan müdahale sürüyor.

ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN AÇIKLAMA

Orman Genel Müdürlüğü, bugün ülke genelinde 23 orman yangını, 14 kırsal alan yangını ile mücadele edildiğini açıkladı. 34 yangının tümünün kontrol altına alındığı duyuruldu.

Kütahya'nın Emet, Manisa'nın Akhisar, Mersin'in Toroslar ilçelerinde yangınların devam ettiği belirtildi.

Akşam saatlerinde müdahalelerin devam ettiği yangınlarda gece görüşlü helikopterler kullanılıyor.

Editör: Haber Merkezi