İstanbul İl Başkanı ve 196 kurultay delegesinin belirleneceği, CHP 38. Olağan İstanbul İl Kongresi Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilirken iki aday da konuşmalar gerçekleştirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen İstanbul İl Kongresi’nde aday olarak yer alan  Özgür Çelik, delegelere seslendi. Konuşması sık sık sloganlarla kesilen Özgür Çelik, sözlerinin sonunda Türkan Saylan için yazılan şiiri okuyarak “Bu düzeni değiştireceğiz, mutlaka kazanacağız” dedi.

Çelik'in konuşmasının satır başları şu şekilde:

Özeleştiri vermeliyiz: “Seçim sonrası yaptığım tüm ziyaretlerde, konuştuğum her yaş ve kesimden insanımızda gördüm ki toplumda bir umut yorgunluğu oluşmuş. Bilinmelidir ki halkımız bu sonucu kabullenmedi. Partimize umut bağlayan milyonlarla özeleştiri vererek yeniden kucaklaşmamız gerektiğini biliyoruz. Bunun için asla mücadeleden vazgeçmeyecek ve çok çalışacağız.” dedi

Benim Sahada yönetme pratiğim var: "6 yıllık İlçe Başkanlığı deneyimim var. Partimin her kademesinde aldığım görevlerle tecrübelerim var. 5 seçim boyunca edindiğim sandık güvenliği deneyimim var. Partiyi makamdan değil sokaktan ve sahadan yönetme pratiğim var. Umudu yeniden yeşertecek enerjimiz ve gücümüz var." dedi

Amacımız İstanbul'da 25 belediye kazanmak: "Hedefimiz İstanbul Büyükşehir Belediyesini yeniden kazanmak, en az 25 ilçede iktidar olmak, İstanbul’da meclis çoğunluğunu sağlayarak tüm engellemeleri ortadan kaldırmak."

Özgür Çelik'in açık noktalarını  bulma ekibi kuruldu: “Havuz medyasında hakkımda haber yaptırılmasına rağmen nezaketten asla taviz vermedim.  Üzülerek ifade ediyorum ki, “Özgür Çelik’in açıklarını bulma ekipleri” kuruldu. Fakat  bir sonuca ulaşamadılar. Geçmişimlee büyük bir onur ve gurur duyuyorum. Babam ve annem de burada. Şimdiye  kadar onların başını hiç öne eğdirmedim. Annemin, babamın ve hepinizin yanında  söz veriyorum. Bu güzel ülkemiz için doğruluktan ve dürüstlükten ayrılmadan var gücümle çalışmaya devam edeceğim."

Kavgamız yoldaşlarımızla değildir çürümüş düzenle: "Bizim kavgamız kendi yoldaşlarımızla değil, bu çürümüş düzenle. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu hepimizin genel başkanıdır. Genel merkezimiz herkesin evi. İlçe kongrelerinde olduğu gibi insanları genel başkan karşıtı ilan etmek de çok yanlış oldu. Hepimizin genel başkanımıza sonsuz saygısı vardır. Genel Başkanımız çok büyük mücadelelerden geçiyor. Partimizde çok büyük emeği var. Genel Başkanımız adalet yürüyüşünün öncüsüdür. Toplumun tüm kesimleriyle kucaklaşmanın öncüsüdür. Genel Başkanımızı bu tartışmaların içine çekenleri sizlerin yüksek takdirlerine bırakıyorum.  30 yıl sonra kitaplarda Genel Başkanımızın yürüyüşü yazılacak.” dedi.

Kongrede eski genel başkanlar olmak üzere CHP örgütüne de teşekkür eden Özgür Çelik, Türkan Saylan için yazılan şiiri okudu ve konuşmasını “bu çürümüş düzeni değiştireceğiz, mutlaka kazanacağız” sözleriyle son verdi

CEMAL CANPOLAT: YENİLEŞMEYİ İÇERİDEN YAPACAĞIZ

Özgür Çelik'in ardından kürsüye Cemal Canpolat geldi. Canpolat'ın konuşmalarında  öne çıkanlar şu şekilde:

Kaftancıoğlu'nun yuhalanması uygun değildir: CHP’nin geleneklerinin her gün biraz daha tartışıldığı bir dönemden geçiyoruz.Sayın Canan Kaftancıoğlu’nun yuhalanması CHP geleneklerine uygun olan bir hareket değildir. Bu parti için 9 buçuk yıl hapisle cezalandırılmış, kendi çocuklarının hedef haline getirildiği Canan Kaftancıoğlu’nun burada talimatla yuhalatılmasını şiddetle kınıyorum.

Bingöl'de madde bağımlısı şahsın bıçakladığı 2 kişi daha can verdi Bingöl'de madde bağımlısı şahsın bıçakladığı 2 kişi daha can verdi

CHP'lilerin İYİ Parti üzerinden işe girme dönemi bitiyor: CHP'lilerin başka partilerin yanında işe girmesini hiç  içime sindiremiyorum. Sadece CHP'lilerin ilçe, mahalle, delege seçimlerinde işe girdiğini de sevinerek duyuyorum. Sadece CHP örgütü delegeleri, size oy versin diye işe aldığınız bir dönemi de kabul edemiyorum. CHP'liler İYİ Parti üzerinden işe girme dönemi pazar gününden itibaren bitecek.

Hiçbir belediye başkanı listemde yok (Ekrem İmamoğlu'nun listesinde olmamasıyla ilgili açıklama): Hiçbir belediye başkanı listemde yok ben listeye örgütü koydum. Bir kez daha söylüyorum, belediye başkanları kendi alanlarına çekileceklerdir. Kamucu, sosyal, solcu belediyecilik yapacaklardır. AKP'nin devşirme kadrolarıyla belediyecilik yapamazsınız.

Kendinize il başkanı değil özel kalem seçiyorsunuz: Örgüt işlerinde taraf olursanız diğer tarafı karşınızda bulursunuz. hiçbir belediye başkanı CHP örgütünü baskı altına alarak, kendi ilçe başkanınızı milletvekili adayı, il başkanı yapıyorsunuz. Kendinize il başkanı değil özel kalem müdürüü seçiyorsunuz.

Partinin çöpünü yemedim: Bu partinin bir çöpünü yedi diyenlerin alnını karışlarım. Biz konuşursak siz sokağa çıkamazsınız. Hayatında hiç devrimci mücadelenin içinde olamayan, solcu olmayanlar bile devrimcilikten bahsediyor, bu güzel bir olay. Benim listemde Gezi direnişinde ekmek almaya gittiğinde 14 yaşında öldürülen Berkin Elvan'ın babası var. Bu toplum bir  bedel ödüyor. Onların sırtında siyaset yapanlar, onları görmüyor. Benim listemde aynı gelenekten geldiğim, Deniz Gezmiş'in kardeşi Bora Gezmiş var. Biz el bebek gül bebek buraya gelmedik, icazetle il başkanı adayı olmadık, dişimizle tırnağımızla bugünleri gördük.

Yenileşmeyi içeriden yapacağız: Yenileşmeyi dışardan atananlarla değil, örgütle yapacağız, gençlerle, kadınlarla yapacağız. Sağa kucak açma süreci bugünden itibaren bitiyor. Kendi solumuza, sosyalistlere, sosyal demokrasiye döneceğiz. 20 yıldır CHP tüzüğünü bile değiştirmeye kalktığında, 'tüzük değişmesin ön seçim kalsın' diyen milletvekillerini dışarıda bırakanlar değişimden bahsedemezler. Benim verilmeyecek hiçbir hesabım yok. dedi(Birgün)

Editör: Haber Merkezi