CHP İstanbul Milletvekili Türkan Elçi, seçim bölgesinde yaptığı çalışmaların ardından yaptığı açıklamada, Ekrem İmamoğlu'na Kürt seçmen nezdinde beklenenden daha fazla bir ilginin olduğunu belirtti. Bu ilginin pekiştirilmesinin ve muhalefetin güçlenmesinin önemli olduğunu vurguladı. Ayrıca, son dönemde iktidarın Cumhur İttifakı'nın Kürt muhalefetinde tepkiye neden olduğunu ifade etti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Kürtçe konusundaki açıklamalarının Kürt seçmen nezdinde sempati yarattığını belirten Elçi, İBB'nin Kürtçe kurslar açması ve Kürtçe konserlere izin vermesinin değerli olduğunu söyledi. Ekrem İmamoğlu'nun son zamanlarda yaptığı açıklamaların, Kürtçenin baskıcı politikalara bir çözüm arayışı olduğunu ve Kürtlerle bağ kurma isteğinden kaynaklandığını ifade etti.

Özgür Özel Sinan Ateş davası hakkında konuştu: Artık mızrak çuvala sığmıyor Özgür Özel Sinan Ateş davası hakkında konuştu: Artık mızrak çuvala sığmıyor

CHP İstanbul Milletvekili Türkan Elçi

Elçi, DEM Parti'nin İstanbul'dan aday çıkarması ve CHP'nin Afyon Belediye Başkan adayı Burcu Köksal'ın açıklamalarını da değerlendirdi. Afyon'dan yapılan olumsuz açıklamanın ardından Ekrem İmamoğlu'nun verdiği olumlu tepkinin Kürtlerle arasındaki bağı güçlendirdiğini belirtti.

2015'teki "barış süreci" travmasının hala atlatılamadığını söyleyen Elçi, bu dönemin şeffaf olmayan ve belirsizliklerle dolu olduğunu ifade etti. Ayrıca, bu süreçte yaşanan çözümsüzlüğün nedenlerinin yeterince açıklanmadığını ve toplumun bu nedenle güven kaybı yaşadığını belirtti.

Elçi, yerel seçimlerde Kürt seçmenin tavrının önemli olduğunu vurgulayarak, Recep Tayyip Erdoğan ve Ekrem İmamoğlu arasındaki rekabetin bu seçimin önemini artırdığını ifade etti. Ayrıca, ülkenin içinde bulunduğu koşulların devamına icazet verip vermemenin de bu seçimin bir oylaması olduğunu dile getirdi.

Kaynak: karar