Türkiye, tarihinin en ağır orman yangınıyla karşı karşıya.

Bu yangın neden söndürülemiyor?

Sebebi pek açık: AKP yönetimi, cumhuriyet rejimi ile savaşı her şeyden önemli gördüğünden ormanlardaki felaketi es geçiyor…

“Yeni Türkiye” adı altında İslamcı bir devlet kurmak sevdasındaki bu kadro; bu amacına ulaşabilmek için devletin temel kurumlarını çökertmek zorunda idi. Bu yüzden orduya, hukuka, eğitime savaş açtılar. Türk Dil Kurumu ve Türk Tarih Kurumu gibi kültürel kuruluşları bile çürütüp gericiliğin elinde oyuncak ettiler. Türk düşmanlarını bu kurumlara başkan yaparak milli kimlikle bağlantılarımızı buralarda bile kesmek istediler.

Yangınla mücadelede büyük başarılar elde eden Türk Hava Kurumu da bu amaçla çökertildi. Çünkü, THK’nın arkasında bu devleti de kuran Büyük Atatürk bulunuyordu.  Görüyorsunuz ki siyasal dinci AKP’nin Atatürk’le savaşı, ormanlarımızın yok olmasıyla sonuçlanıyor.

Başka yerde kundakçı aramayın… Kundakçılar, cumhuriyeti yıkmaya yemin etmiş herkesin çok iyi bildiği kadrolardır.

“KÂFİR DEVLET MALI GANİMET”

Türkiye Cumhuriyeti’ne düşmanlıklarını, devlet dairelerinin tabelalarından TC ibaresini sildirerek açıkça gösteren bu AKP yönetimi değil mi?

Bu devlete, “Kâfir devlet, malı ganimet!” diyerek bakan; onu yağmalamayı ibadet kabul eden, bu devlete vergi vermemeyi imanın parçası sayan akımlar, bu iktidar tarafından beslenmiyor mu? AKP’li belediyelerin, Milli Eğitim Bakanlığı’nın Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın yıkıcı tarikatlarla yaptığı özel anlaşmalar bunu göstermiyor mu?

Bu cumhuriyeti kuran Türk ordusuna kumpaslar kurarak onu cübbeli generallerin türediği ortama itekleyen bu AKP değil mi?

Ülkemizin sınırlarını kevgire çevirerek IŞİD’dir, El Kaide’dir, Taliban’dır eli kanlı terör örgütü militanlarının içimize sızmasına yol veren bu zihniyet değil mi? Bu hazırlık, rejime karşı yapılacak bir suikastın hazırlığı sayılmaz mı?

Ülke içinde rejimi savunanlara “Darbeciler, faşistler!” diye saldıran, nefret diliyle toplumu kamplaştıran bu AKP yöneticileri değil mi? Toplum, bir kibrit atsan Marmaris ormanları gibi parlamaya hazır hale getirilmedi mi?

Milletin ciğerleri yanıyorken perişan halkın üstüne “Alın şunu da susun!” der gibi çay paketleri fırlatan bu zihniyet değil mi?

Merkez Bankası’ndaki dövizleri ucuzdan satarak ülkemizi 70 Cent’e muhtaç duruma sokan bu anlayış değil mi?

“Garantili geçiş ve garantili hasta” anlaşması yaparak Hazine’mizi yapsatçı parti müteahhitlerine yağmalatan bu AKP değil mi?

Ders kitaplarından Atatürk bölümlerini çıkarttıran, devrim tarihini çöpe atan, Atatürk büstlerini kırıp depolara kaldıran bunlar değil mi?

450 milyar dolar borç alıp harcayan, bunun beş katı vergi (2100 milyar dolar) toplayıp harcayan, 60 milyar dolar da küfrettikleri cumhuriyet kurumlarını satarak harcayan ama yoksulluğu daha da derinleştiren bunlar değil mi?

Yağmanın, adaletsizliğin, düşmanlaştırmanın üstünü din-iman nutuklarıyla kapatarak ülkemizi Osmanlı Devleti’nin son yıllarında olduğu üzere emperyalist devletlerin ekonomik tutsağı yapan bu zihniyet değil mi?

Asıl büyük yangın rejim yangınıdır. Halk uyanıp da bu topyekün çöküşe dur demezse, ileride bizleri daha büyük yangınlar bekliyor.

AKP’ye oy veren yurttaşlar unutmasın: Artık bu yönetim çürümüştür. Sizlere bile verecek bir şeyi kalmamıştır. Çünkü her değerimizi hovardaca harcayarak tüketmişler; doğacak her çocuğumuzu da şimdiden binlerce dolar borca tutsak etmişlerdir.