Çok masum görünen, hayatınıza girince zehirli sarmaşığa dönüşen duyguları olmayan ama başkalarının duygularını emen enerji vampirleridir. Siz onları tanıyana kadar iş işten geçmiştir. Ekonominiz, kariyeriniz, kişiliğiniz, karakteriniz, öz güveniniz yerle bir olmuştur. Tüm patolojik kişilik bozukluklarının en tehlikelisidir. Klasik narsisti çok bariz yüz metreden tanırsınız ama gizli narsisti birazda safsanız yüz yılda geçse tanıyamazsınız.

Gizli Narsist: İlişkinizin ilk zamanlarında sizi pür dikkat dinler. Sorular sorar öyle tatlı tatlı anlattırır ki sen onu çok iyi biri sanırsın ama senin zayıflıklarını öğrenme peşindedir. İlerde senin bu zaaflarını sana silah olarak kullanacaktır. İlişki ilerledikçe senden besleneceği bir şey kalmayınca seni emip posaya çevirince artık sen on takla atsan da seni dinlemeyecektir.

Gizli Narsist: İlişkinin ilk başlarında karşı tarafa ajitasyon yapar, çocukluğunda, gençliğinde, iş arkadaşlarıyla, ailesinde ebeveynleri ile ya da evliliğinde hep ezilmiş hakkı yenilmiş mazlum ya da kurban rolü yaparak karşı tarafın sempatisini kazanır.

Gizli Narsist: Pasif agresif narsist, çevresine karıncayı bile incitmez gibi görünür. Damardan girmeyi çok iyi becerirler. İşte ayrı evde ayrı her yerde takınacakları maskeleri vardır. Onlarla birlikte yaşamadan asla tanıyamazsın.

Gizli Narsist: Duyguları olmadığı halde varmış gibi davranır. Empatisi olmadığı halde empati kuruyormuş gibi davranır. Damardan girmeyi çok iyi becerirler. Dışarda can ciğer, sevgi dolu imajı sergiler. Çok iyi mimik okur senin yüz ifadene göre cevap verir. Ömrü boyunca rol yapmak zorundadır. Akşam eve gelince yorgun gibi görünür çünkü tüm gün diğer insanlara hiç olmadığı kadar iyi sabırlı anlayışlı mütevazi görünmek zorunda kalmıştır. Bu da yorar onu, ailesiyle konuşmaz, sohbet etmez onların yanında maskesini biraz olsun çıkarır ve eleştirmeye onları aşağılamaya başlar. Artık evinize negatif duygular dolmuştur. Hata hep sizdeymiş gibi kendinizi sorgulatır.

Gizli Narsist: 0- 6 yaş arası kişilik gelişimi sekteye uğramıştır. Tutarsız anne babanın davranışları vardır. Biri ikaz ederken diğer ebeveyn onu korumuştur. Bir ebeveyn onu pohpohlarken diğer ebeveynin uyarı ve ikazlarını aşağılanmış gibi algılar. Kendi hatalarını göremez, hatalarıyla yüzleşemez gerçek duygularından uzaklaşır ve sahte bir benlik ve kişilik geliştirir. Hayatını o sahte benliğe inanarak geçirir.

Gizli Narsist: Kronolojik yaşı, genç, ergen, orta yaş ya da yaşlı olsa da, duyguları 4-5 yaşlarındaki oyunbozan çocuk gibidir. Narsistle yaşayan panik atak olur. Kol, bacak, omuz, sırt ağrılarınız çok fazladır. Ruhunuz da bedeniniz gibi çökmeye başlamıştır.

Gizli Narsist: Tüm narsistler çok eşlidir. Eşini de aldatır sevgilisini de aldatır. İlk başta size hayatındaki tek, önemli ve değerli kişi sizmişsiniz davranır. Alttan alta sömüreceği başka kurbanlar arar. Aldatılmaya hazır olun. Çok gizli yapar siz asla fark edemezsiniz.

Gizli Narsist: Narsistin ruhu kirlidir. Sizi ezerek, emerek beslenir. Sizin ruhsal ayarlarınızla oynar. Melek görünen şeytandır. Duygu vampiridir. İlüzyonda ustadır. Zamanla sizde bağımlılık ve paranoya oluşturur. Sizden alacağı bir şey kalmadığında ilgisini, sevgisini keser posa gibi ortada bırakır sizde eski günler geri gelecekmiş gibi debelenip durursunuz uzunca yıllar ama asla o eski ilgisini, sevgisini size vermeyecektir. Onun elinde artık yeni oyuncakları vardır kırıp, bozup dağıtacağı.

Gizli Narsist: Gerçekte kendisi yetersiz, değersiz ve aşağılık kompleksi vardır. Gerçek kendisi çok değersiz yapayalnızdır. Hatalarının hiç farkında değildir. Hatasız ve mükemmel görür kendini, kendiyle yüzleşmeyi kabul edecek gücü yoktur. Kendini görememenin mağdurudur. Asla özür dilemez ve teşekkür etmez. Dil ucuyla özür dileyip teşekkür ederse bunun bedelini size ağır ödetir. Siz kimsiniz o sizden özür dileyecek en ağır şekilde başka bahanelerle eleştiri, aşağılanma ve suçlanmalara hazır olun.

Gizli Narsist: Hayatını manipülasyon üzerine kurar. Gaslighting, Hoovering, Projeksiyon, Aynalama ve Yansıtmayı ustaca sizin üzerinizde kullanır. Hep gridesiniz, hipnozdasınızdır karşınızda profesyonel vardır.

Gizli Narsist: Uzun yıllar evli ya da birlikteyseniz cinsel hayatınızı bitmiş gibi gösterir. Ama bunu başkaları üzerinde sapkınca kullanmıştır. Sizinle artık kardeş gibi aynı yatakta yatar. Ya da salonda kanepede ayrı yatar. Bahanesi ise yorgundur, tansiyonu ya da şekeri vardır. Sizi kendi bedenini size göstermeyerek vermeyerek kendince sizi cezalandırır. Bir zamanlar muhteşem cinsel performansının gramını, zırnığını vermez artık size posanızın çıkmış sizi değersizleştirmiştir artık. Siz ise acaba suç bende mi ben mi onu mutlu edemiyorum diye kendinizi suçlar durursunuz, kısır döngüye girersiniz majör depresyonlarınız kapıdadır. İlaç kullanan, terapi gören sizsinizdir artık.

Gizli Narsist: Narsistin ideallerini doyuramazsın. Onun bir dediğini iki etmezsin. Senin onu sevdiğinden emin olana kadar uğraşır. Seni elde edince varlığından rahatsız oluyormuş gibi toksik madde yayar etrafa. Narsist elde ettiği her şeyden çok çabuk bıkar. İlişkinin başlarında yaptığı tüm kurlar, cömertlikler, iğnelemeye, aşağılanmaya dönüşür. Sizi kendi ailesine, sizin ailenize, iş arkadaşlarına sudan bahanelerle kötüler, eleştirir, aşağılar. Çevrenizle tüm ilişkinizi, irtibatınızı öyle bir rasyonalize ederek keser ki bir bakmışsınız yalnız kalmışsınız. Tecrit edilmişsiniz. Ona bağımlı olmanız çok hoşuna gitse de siz bağımlı oldukça onun gözünde değersizleşirsiniz. Siz değersizleştikçe o hemen yeni oyuncaklar yeni nesneler, duygularını sömürecek yeni kurbanlar bulma yolundadır. Her zaman yedekleri vardır.

Gizli Narsist: Empati kurmaz ama algıları iyi bilir. Algıları çok açıktır. Kimin nerede, neye ihtiyacı var. Çok iyi gözlemler. Dikkat edin, empatisi yoktur. İnsanların detaylarına o kadar çok dikkat eder ki onları üzmemeye çalışıyormuş gibi görünür. Narsistle birliktelik, kurbağanın soğuk su dolu tencereye konulması ve altındaki ateşin yanarak suyun ısınmasına hatta kaynayıp kurbağanın haşlanıp pişmesine benzer. Kurbağayı direkt kaynar suya atsanız asla girmez zıplayıp kaçar ama soğuk suyun içinde kendini güvende zanneden kurbağa altında yanmaya başlayan ateşin, ısınan hatta kaynamaya başlayan suyun farkına çok geç varır ve artık zıplayıp kaçamayacak duruma gelir.

Gizli Narsist: İlişkilerini, evliliğini vizyon, çerçeve ve kamuflaj olarak kullanır. Özünde ailesine, eşine, çocuklarına hiç değer vermez. Maddi destek sağlamayı da topluma karşı ayıp olmasın diye yapar. Sorumluluk almak istemez ve bunu ustalıkla eşine devreder. Aile kamuflajının arkasında tüm sapkınlıklarını kolaylıkla yapar. Siz ise onu çok çalışıyor zannedersiniz.