Türkiye deprem felaketiyle sarsılırken, ABD medyasından dikkat çekici bir haber gündem oldu…

ABD’nin çok okunan gazetelerinden Wall Street Journal, Türkiye’deki deprem ile ilgili kapsamlı bir haber yayınladı. Stephen Kalin ve Daniella Cheslow imzalı haberde, “Türkiye’nin yükselişini sembolize eden apartman binalarını deprem suç mahalline çevirdi” başlığı kullanıldı. Makalede, “Gaziantep ve Türkiye’nin depremle sarsılan diğer şehirlerindeki 200’den fazla müteahhit tutuklanmayla karşı karşıya” denildi.

12 katlı Rönesans Residence’ın “Cennetten bir parça” olarak pazarlandığını ve iki hafta önceye kadar kentin şehirleşmesinin bir sembolü olduğu belirtilirken, “Şimdi 249 hanenin olduğu yapı yüzlerce insanın bedenini tutan bir mezar ve suç mahalli oldu” ifadesi kullanıldı.

Yüzlerce mimar, mühendis ve müteahhitin gözaltına alınabileceği ve halkın öfkeli olduğuna dikkat çekilirken, “Halkın tepkisi Cumhurbaşkanı Erdoğan hükümetine yönelirken gözaltılar geldi. Erdoğan’ın hükümeti ülke genelinde inşaatlarda artış yaşandı, özellikle geçen haftaki depremin olduğu muhafazakar Anadolu coğrafyasında” denildi.

İsrail Ordusu: Hamas'ın Üst Düzey İsimleri Hava Saldırısında Öldürüldü İsrail Ordusu: Hamas'ın Üst Düzey İsimleri Hava Saldırısında Öldürüldü

SALI GÜNKÜ AÇIKLAMALARI HATIRLATILDI

İmar affına yönelik de tepkilerin olduğu belirtilirken Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yıkılan binaların yüzde 98’inin 1999 depremi öncesi yapıldığına dair sözleri de hatırlatıldı. Wall Street Journal’ın haberinde, “Erdoğan salı günü televizyonda yıkılan binaların yüzde 98’inin 1999 depreminden önce yapıldığını söyledi fakat bu iddia doğrulanamadı. Wisconsin eyaleti  kadar bir alanda binaların yıkılması 20 yıldır devam eden inşaat furyasının sallantılı zeminlerde yapıldığını gösteriyor” yorumu yapıldı.

Kaynak: www.sozcu.com.tr

Editör: Haber Merkezi