Ukrayna'ya Leopard 2 tanklarının gönderilmesine yeşil ışık yakan Almanya'da Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock'un "Rusya'ya karşı savaştayız" açıklaması Moskova'da büyük tepki topladı. 

Baerbock'un geçen salı Avrupa Konseyi toplantısında Batılı müttefiklere uyum çağrısında bulunmak için "Rusya'ya karşı bir savaş veriyoruz, birbirimize karşı değil" açıklamasını gündeme taşıyan Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zakharova, Moskova'daki Alman Büyükelçisinden Berlin'den gelen "çelişkili" açıklamalarla ilgili açıklama talep etti.

Telegram'dan da bir mesaj paylaşan Sözcü, "Kendileri ne hakkında konuştuklarının farkındalar mı?" sorusunu yöneltti. 

Almanya gibi tüm Batılı ülkeler Ukrayna'daki çatışmada Rusya'ya karşı taraf olmadıklarını özellikle açıklıyor. Son olarak çarşamba günü Alman Şansölye Olaf Scholz, kamu yayıncısı ZDF'de Almanya ve müttefiklerinin tank teslimatlarıyla savaşa katılıp katılmadığına ilişkin soruya "Hayır, kesinlikle hayır. Rusya ile NATO arasında savaş olmamalı" yanıtını verdi.

Alman Dışişleri Bakanlığı da Baerbock'un sözlerinin ardından açıklama yaparak Almanya'nın "çatışmanın tarafı olmadığını" vurguladı.

Bununla birlikte Almanya ve diğer Batılı ülkelerin Ukrayna'daki çatışmanın doğrudan tarafı olduklarını iddia eden Rus devlet medyası ise Alman bakanın açıklamasının bu savı teyit ettiğini ileri sürdü. 

Almanya, Ukrayna'ya Leopard 2 ana muharebe tankları tedarik etme taahhüdünün ardından, İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana ilk kez Rus askerlerine karşı ağır silahlar kullandığı için Rusya'da artan eleştirilerle karşı karşıya.

Editör: Haber Merkezi