Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Christopher Burger, Türkiye’nin Suriye'ye ve Irak’ın kuzeyine düzenlediği operasyonlarda 'orantılı hareket etme ve uluslararası hukuka saygı gösterme' çağrısında bulundu. 

Patlamaların ardından İran'da bazı uçuşlar durduruldu Patlamaların ardından İran'da bazı uçuşlar durduruldu

Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Christopher Burger, Berlin'de düzenlediği basın toplantısında Türkiye'nin, Suriye ve Irak'ın kuzeyindeki çeşitli noktalara yoğun hava ve topçu harekatı yaptığına dair haberleri gördüklerini belirtti. 

Alman sözcü, “İstanbul’daki korkunç terör saldırısından sonra Alman hükümetinin, Türkiye ile dayanışma içinde olduğunu açık şekilde ifade ettiğini hatırlıyorsunuzdur. Biz, PKK'nın veya Türkiye'de onunla bağlantılı grupların sorumluluğuna ilişkin mevcut emareleri de çok ciddiye alıyoruz." diye konuştu.

Türkiye'yi orantılı olmaya çağıran Sözcü Burger şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye, eylemlerinde meşru müdafaa hakkını kullandığını ifade ediyor. Türkiye'yi orantılı hareket etme ve bu bağlamda uluslararası hukuka saygı göstermesi çağrısında bulunuyoruz. Bu, özellikle sivillerin her zaman korunmasını da içeriyor. Ve Türkiye'nin hava saldırıları sonrası rapor edilen olası sivil kayıplar son derece endişe verici." 

Burger açıklamasının sonunda 'Türkiye ve diğer taraflara' gergin olan durumu daha da artıracak bir eylemden kaçınmalarını istedi.

Türkiye, İstiklal Caddesi'ne düzenlenen ve 6 kişinin ölmesine neden olan bombalı saldırının hemen ardından Suriye ve Irak'ın kuzeyinde PKKve YPG'ye yönelik Pençe-Kilit operasyonu başlattı. 

Milli Savunma Bakanlığı operasyonda belirlenen hedeflerin başarılı şekilde vurulduğunu duyurmuştu

Kaynak: tr.euronews.com

Editör: Haber Merkezi