ABD'nin önde gelen medya kuruluşlarından CNN International adına çalışan Suriyeli gazeteci Eyad Kourdi, depremde yaşadıklarını anlattı.

Dün yaşanan büyük depremler sırasında Gaziantep'te ailesinin evinde olduğunu belirten Kourdi, sarsıntıları hissedince büyük korkuya kapıldığını söyledi.

04.15 sularında panikle yataklardan fırladıklarını ifade eden Kourdi, sarsıntıların gittikçe arttığını, evdeki mobilyaların sallanmaya başladığını ve eşyaların düşüp kırıldığını belirtti.

Nazi sloganı kullanan siyasetçi yargılanıyor: Trump'tan esinlenmiş Nazi sloganı kullanan siyasetçi yargılanıyor: Trump'tan esinlenmiş

Kourdi, "Yere yatıp kendimizi korumaya çalıştık. Aileme 'Birazdan duracak, birazdan duracak!' diye bağırdım ama sonsuza dek sürecek gibiydi" dedi.

DAHA FAZLA OKU

Kendilerini evden can havliyle attıklarını belirten Kourdi, yaklaşık 20 dakika sonra sarsıntıların tekrar başladığını, art arda 11 artçı deprem yaşandığını ifade etti.

Artçılar durduktan sonra hızla eve girip mont ve bot alıp arabaya atlayarak ailesiyle binalardan uzağa, açık bir alana gittiklerini belirtti.

Kourdi, depremin merkez üssü olan Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesine gittiğini de söyledi. Burada sadece yarım saat kalmasına rağmen 4 artçı deprem hissettiğini aktaran gazeteci, "Her sokakta en az bir bina yerle bir olmuştu" dedi.

Gazeteci, Pazarcık'tan Gaziantep'e döndüğünde ailesiyle birlikte camiye sığındıklarını, belediye çalışanlarının burada depremzedelere sıcak yemek ve su verdiğini belirtti.

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde dün meydana gelen iki şiddetli deprem, Türkiye ve Suriye'de en az 5 bin kişinin ölümüne neden oldu. 

7.7 Mw büyüklüğündeki ilk depremin üzerinden 24 saat geçmemişken 7.6 Mw büyüklüğünde yeni bir sarsıntıyla yıkım daha da arttı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün yaptığı açıklamayla 7 gün milli yas ilan edilmişti.

Yabancı ülkelerden de gelen destekle zorlu hava şartlarında arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.



Independent Türkçe, CNN, AA

Editör: Haber Merkezi