Google verileri de Rusya'da "Rusya'dan nasıl gidilir" ifadesine yönelik aramaların, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in konuşmasından önce, dün akşam Rusya saatiyle 18.00 sularında artış gösterdiğini ortaya koydu.

indir.png
Aramanın pik yaptığı an.

'18-65 yaş arası erkeklere uçuş yasağı' iddiası

Air Live'ın haberine göre, gazeteci Amir Tsarfati'ye göre Rus havayolları, Savunma Bakanlığı'ndan seyahat için onay belgesi alamayan 18-65 yaş arası Rus erkeklere bilet satışını durdurdu.

Solingen'de Yine Aynı Facia: 4 Türk Hayatını Kaybetti Solingen'de Yine Aynı Facia: 4 Türk Hayatını Kaybetti

Rusya'nın turizm ajansı başkanı ise şu ana kadar yurtdışı seyahatlerine herhangi bir kısıtlama getirilmediğini ve ülkenin bayrak taşıyıcı havayolu şirketi Aeroflot'un bilet satışlarını sınırlamadığını söyledi.

Biletler tükendi

Putin'in ülkede kısmi askeri seferberlik ilan etmesinin ardından dün Rusya'dan mevcut yabancı destinasyonlara yapılan tüm uçuşlar tükendi.

Rusya'nın önde gelen seyahat planlama sitesi aviasales.ru'ya göre, Moskova'dan Ruslar için vizenin gerekli olmadığı Gürcistan, Türkiye ve Ermenistan'a 21 Eylül tarihli uçuşların biletleri Putin'in açıklamasından birkaç dakika sonra bitti.

Moskova saatiyle öğlene doğru Moskova'dan Azerbaycan, Kazakistan, Özbekistan ve Kırgızistan'a yapılan doğrudan uçuşlar da sitede görünmez hale geldi.

halktv.com.tr 

Editör: Haber Merkezi