İngiltere hükümeti Arnavutların ülkeye göçünü önlemek için bir reklam kampanyası başlatıyor. 

Bu reklamlar İngiltere'ye göçün arttığı bir dönemde, bu hafta içinde sosyal medyada yayınlanacak. 

Manş Denizi'ni geçmekten vazgeçirmeyi amaçlayan reklam kampanyası özellikle Arnavut vatandaşlarını hedef alacak.

İçişleri Bakanlığı'nın göç birimi tarafından hazırlanan afişlerde, Arnavutluk'tan İngiltere'ye bu yolculuğu yapanların "gözaltına alınıp sınır dışı edilebileceği" uyarısında bulunuluyor. 

Hükümet Arnavutça olarak Facebook ve Instagram'da yayınlanacak reklamlarda ayrıca, yolculuğun tehlikelerini de anlatacak. 

İngiltere'nin net göç rakamları 2022 yılında bir önceki yıla göre 164 binlik bir artışla 606 bine ulaştı. 

Başbakan Rishi Sunak göçmen sayısındaki artış nedeniyle, Manş Denizi'ni küçük teknelerle geçen insanlarla mücadele etmeyi başlıca vaatlerinden biri haline getirdi.

Göç Bakanı Robert Jenrick ise konuya ilişkin, "Tekneleri durdurmaya kararlıyız. Bu kampanya, İçişleri Bakanlığı'nın İngiltere'ye yasa dışı girişlerle ilgili efsanelerin ortadan kaldırılmasına yardımcı olmak, gerçekleri açıklamak ve bu aşağılık ticaretten kazanç sağlayan kötü niyetli insan kaçakçıları tarafından yayılan yalanlarla mücadele etmek için yürüttüğü çalışmaların sadece bir parçası." şeklinde konuştu.

Öte yandan muhalefetteki İşçi Partisi bakanlığın bu kampanya kararını kınadı. 

İsrail Misilleme İçin Hazırlıklarını Tamamladı, ABD Zaman Verdi İsrail Misilleme İçin Hazırlıklarını Tamamladı, ABD Zaman Verdi

Gölge hükümetin içişleri bakanı Yvette Cooper konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Kanal geçişleri artmaya devam ederken ve iltica sistemi kaos halindeyken muhafazakarların suç çetelerini durdurmak için bulabildikleri tek şeyin bir reklam kampanyası olması inanılır gibi değil. Muhafazakârların sözde çözümleri her seferinde krizin boyutlarını karşılamakta yetersiz kalıyor. Tek yaptıkları sorunu kenarından köşesinden kurcalamak." ifadelerini kullandı. 

İçişleri Bakanı Suella Braverman göçün azaltılması için kamuoyu önünde baskı yapıyor.

Kaynak: tr.euronews.com

Editör: Haber Merkezi