İsrail-Mısır sınırında üç İsrailli ile bir Mısırlı asker sınır kaçakçılarıyla yaşanan çatışmada hayatını kaybetti

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, biri kadın iki askerin sınırda nöbet turarken vurulduğu, birkaç saat sonra üçüncü bir askerin İsrail topraklarında öldürüldüğü belirtildi. 

Mısır ordusu ise bir sınır muhafızının uyuşturucu kaçakçılarını kovalarken sınırdaki güvenlik bariyerini aştığını ve İsrail güçleriyle çatışmaya girerek hayatını kaybettiğini açıkladı. 

İsrailli yetkililer, Necef çölündeki sınırda yaşanan çatışma sırasında bir saldırganın öldürüldüğünü duyurmuştu. Daha sonra iki taraf da öldürülen kişinin Mısırlı sınır muhafızı olduğunu doğruladı.

İki ordu yetkilileri de Mısırlı ve İsrailli askerlerin işbirliği içinde bölgede arama çalışmalarına devam ettiğini kaydetti. 

Mısır 1979 yılında İsrail ile barış anlaşması imzalayan ilk Arap ülkesiydi. Ancak iki ülke arasındaki sınır, son yıllarda kaçakçılarla İsrail askerleri arasında çatışmalara sahne oluyor.

İsrail, Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te 200 günde 8 bin 430 Filistinliyi gözaltına aldı İsrail, Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te 200 günde 8 bin 430 Filistinliyi gözaltına aldı

Ek kaynaklar • AFP, AP

Kaynak: tr.euronews.com

Editör: Haber Merkezi