Kuzey Kore'de tespit edilemeyen solunum yolu hastalığı şüphesiyle başkent Pyongyang'da 5 gün sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Yonhap'ın NK News'e dayandırdığı haberine göre, yetkililer, vaka sayısındaki artışın önüne geçebilmek için başkentte sokağa çıkma yasağı getirildiğini açıkladı.

Henüz hastalığın türünün tespit edilemediği ancak başkent sakinlerinden gün içinde birkaç kez vücut sıcaklıklarını ölçmeleri istendi.

Yerel basındaki haberlerde, Pyongyang'da halkın, 5 günlük sokağa çıkma yasağının uzaması ihtimaline karşı gıda stoku yaptığı kaydedildi.

Rusya'nın Pyongyong  Büyükelçiliği'nin Facebook sayfasında paylaşılan bir iletide de, "özel bir salgın karşıtı dönem oluşturulduğu" ve yabancı delegasyonlara çalışanlarını ofiste tutmaları çağrısında bulunulduğu yer aldı. 

Ayrıca talimatta vatandaşlardan günde dört kez vücut ısılarını ölçmelerinin ve sonuçlarını da telefonla bir hastaneye bildirmelerinin istendiği aktarıldı. 

Kuzey Kore'nin talimatında Covid-19'dan bahsedilmedi ancak "kış aylarında tekrarlayan grip ve diğer solunum yolu hastalıkları vakalarındaki artışa" atıfta bulunuldu.

İdlib'de Tahıl Deposu Duvarının Çökmesi Sonucu 5 Çocuk Öldü İdlib'de Tahıl Deposu Duvarının Çökmesi Sonucu 5 Çocuk Öldü

Ülkenin diğer bölgelerinde yeni sokağa çıkma yasağı uygulanıp uygulanmadığı bilinmiyor. 

Kuzey Kore'de, ilk Covid-19 vakası Mayıs 2022'de açıklanırken ağustosta ise salgına karşı zafer kazanıldığı ilan edilmişti.

Pyongyang yönetimi, salgına dair vaka sayıları ve buna bağlı can kaybı sayılarını şeffaf olarak açıklamamakla suçlanıyor.

Kaynak: tr.euronews.com
Editör: Haber Merkezi