İstanbul Beyoğlu'nda bulunan İstiklal Caddesi'nde gerçekleştirilen bombalı saldırıya ilişkin haber Amerikan günlük gazetesi New York Times tarafından algı çalışması yürütülerek servis edildi.

"TURİSTLERİN EN ÇOK GEZDİĞİ YER"

Yapılan saldırıya ilişkin haberi sosyal medya hesabından paylaşan New York Times, paylaşımında "Türkiye'ye giden turistlerin en çok gezdiği yer" ifadelerini kullandı.

New York Times'ın resmi Twitter hesabında yer alan paylaşımda, "Her yıl dünyanın dört bir yanından Türkiye'yi ziyaret eden on milyonlarca turistin çoğu, pazar günkü bombalamanın gerçekleştiği bölgede vakit geçiriyor." denildi.

New York Times'tan Taksim'deki hain saldırı için skandal başlık! - Resim : 2

TEPKİLER GECİKMEDİ

Türkiye'yi karalamaya çalışan NYT'a, pek çok kullanıcı tepki gösterdi. Türklerin de aynı caddede yürüdüğünü vurgulayan yerli ve yabancı kullanıcılar, "Aynı başlığı 11 Eylül saldırıları için de kullanabilir misiniz?", "Bu nasıl turizm merkezli bir söylemdir?", "Sadece turistler mi? Nasıl bir bakış açısı?", "Böyle düşmanca bir haber yazılabilir mi?" diyerek tepki gösterdi.

GELEN TEPKİLERDEN SONRA AÇIKLAMALAR DEVAM ETTİ

Gelen tepkilerin ardından Amerikan merkezli gazete yeni paylaşımıyla bir skandala daha imza attı. Sosyal medya hesabından, "Pazar günkü patlama, önceki yıllarda şehirlerini vuran ölümcül saldırılardan uzaklaşıyor gibi görünen Türkiye için beş yıllık nispeten sakin bir dönemi paramparça etti." ifadelerinde bulundu.

İsrail Ordusu: Hamas'ın Üst Düzey İsimleri Hava Saldırısında Öldürüldü İsrail Ordusu: Hamas'ın Üst Düzey İsimleri Hava Saldırısında Öldürüldü

New York Times'tan Taksim'deki hain saldırı için skandal başlık! - Resim : 4

New York Times, yürüttüğü algıyı devam ettirerek bir tweet daha attı. Bu kez paylaşımını daha da detaylandırarak, "Türkiye turizm sektörü koronavirüs pandemisinden kurtulmak için çalışırken, patlama yıllarca süren sakinliği paramparça etti." demesi tepkilere neden oldu.

Kaynak: Haber Global

Editör: Haber Merkezi