ABD ham petrolü, Çin'in katı virüs kısıtlamalarını gevşetme hamlesi ile oluşan iyimserliğe rağmen, önceki üç seansta neredeyse yüzde 9 düşmesinin ardından varil başına 74 dolar civarında işlem gördü.

Goldman Sachs İcra Kurulu Başkanı David Solomon, "ileride ekonomide inişli çıkışlı zamanlar" gördüğünü söyledi. Merkez bankaları para politikasını sıkılaştırırken, ABD gösterge petrolü 2019'un ortasından bu yana ilk kez arka arkaya çeyreklik düşüşe doğru ilerledi.

Petrol yatırımcıları, Moskova'yı Ukrayna'daki savaş nedeniyle cezalandırmayı amaçlayan bir fiyat tavanı da dahil olmak üzere, Rus petrolüne uygulanan G7 kısıtlamalarının etkilerini değerlendiriyor.

İsrail Suriye'ye savaş uçaklarıyla saldırdı! En az 36 asker can verdi! İsrail Suriye'ye savaş uçaklarıyla saldırdı! En az 36 asker can verdi!

Singapur'daki aracı kurum Vanir Global Markets'ın Genel Müdürü James Whistler, "yatırımcılar para politikasını sıkılaştırmayı düşünürken, durgunluk korkuları piyasayı sardı. Yatırımcılar, son derece değişken bir yılın ardından pozisyonlarından çıkmasıyla birlikte likiditede erken bir geri çekilme görüyoruz" dedi.

Şubat vadeli Brent tipi petrolün varil fiyatı yüzde 0,1 artışla 79 dolar seviyelerinde işlem görüyor.

Varil başına 60 dolar olarak belirlenen üst sınıra yanıt olarak Rusya, uluslararası petrol satışları için bir taban fiyat belirlemeyi düşünüyor. Moskova, ya ülkenin varilleri için sabit bir fiyat uygulayabilir ya da satılabilecekleri uluslararası ölçütlerde maksimum indirimleri şart koşabilir.

Yatırımcılar ayrıca Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'in bu hafta Suudi Arabistan ziyaretini ve Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Salman ile bir zirveye katılacağı ziyareti izliyor. Çin, dünyanın en büyük ham petrol ithalatçısı iken Suudi Arabistan, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'nün arkasındaki itici güç olmaya devam ediyor. OPEC ve müttefikleri geçen hafta sonu üretimi Kasım'dan itibaren günlük 2 milyon varil azaltma planını sürdürme kararı almıştı.

Kaynak: www.bloomberght.com

Editör: Haber Merkezi