Neredeyse 9 ayı geride bırakan Ukrayna işgali Rusya içinde de birçok itiraza yol açarken Devlet Başkanı Vladimir Putin'e yakın isimler de ülkeden kaçmaya devam ediyor.

Son olarak İngiliz basını, Putin'e en yakın isimlerden “özel masörü” Konstantin Goloşçapov'un Belarus'a kaçtığını aktardı. Putin'in ve Rusya'nın bazı özel sırlarını bildiği düşünülen Goloşçapov'un temmuzda oğlunun arabasıyla ülkeden kaçtığı belirtilen haberde, bundan dört gün sonra da 29 yaşındaki oğlunun “gizemli nedenlerden” ölü bulunduğu kaydedildi.

Gizemli kaçışı gündem olan 67 yaşındaki Goloşçapov'un ülkeden ayrılmasının ardından Rus makamları Goloşçapov'un yatırım şirketleriyle su ve elektrik şirketlerindeki hisselerine yönelik kapsamlı bir soruşturma başlattı. Kaynaklara göre, zimmetine para geçirme suçlaması nedeniyle şirketlerine baskın düzenleneceğinden korkan Goloşçapov'un apar topar Belarus'a gittiği düşünülüyor.

Japon nüfusunda rekor düşüş Japon nüfusunda rekor düşüş

OĞLUNUN ÖLÜMÜ SORU İŞARETİ YARATTI

Rus basınına konuşan kaynaklar, kaçışı yeni ortaya çıkan Goloşçapov'un Putin'in en özel sırlarını bilen az sayıda kişiden biri olduğuna dikkat çekti. Milyarder iş insanının bildiği çok özel bilgiler nedeniyle korkudan kaçmış olabileceği, oğlunun ölümünün de bununla bağlantılı olabileceği de iddia edildi.

Putin gibi dövüş sanatlarıyla ilgilenen Goloşçapov, Rus liderin en yakın arkadaşları arasında yer alıyordu. Goloşçapov'un bir dönem Putin'in sırt ağrılarının tedavisine de yardım ettiği belirtiliyor.

Yunan ve Hırvat pasaportu taşıdığı kaydedilen Goloşçapov, o dönemden beri sırra kadem bastı.

Putin'in iktidarında kendisine yakın birçok isim hükümet desteğiyle servet kazanırken son dönemde bazı isimler hakkında yolsuzluk iddiasıyla soruşturmalar yürütülüyor. Rus hükümetinin bu soruşturmaları siyasi baskı ve ekonomik manipülasyon amacıyla kullandığı da biliniyor.

Geçen ay da Putin’in vaftiz kızı Ksenia Sobchack’ın evine polisler tarafından baskın düzenlenmesinin ardından Rusya’dan kaçtığı ortaya çıkmıştı. Özellikle Rus enerji şirketlerinde çalışan birçok üst düzey yöneticinin Ukrayna savaşı sürerken gizemli şekilde hayata veda etmesi de soru işaretlerine yol açmıştı.

Kaynak: www.sozcu.com.tr

Editör: Haber Merkezi