Rusya'nın önde gelen ekonomi ve siyaset gazetelerinden Kommersant'ta Aleksandra Mertsalova imzasıyla yayımlanan köşe yazısında Türkiye'de tatil yapmanın maliyeti değerlendirildi.

Pandeminin ardından turizmdeki kalıpların değiştiğine dikkat çekilen yazıda, "Maldivler yavaş yavaş kitle turizmine açıldı ve lüks etkisini kaybetti, Gelendzhik zenginlerin yeni bir ilgi merkezi oldu, Dağıstan'ın Hazar kıyıları rağbet göre plaj istikametine dönüştü. Şimdi Türkiye'de tatili de yeniden düşünme vakti" ifadelerine yer verildi.

Ünlü aktör Chris Pratt film setinde kaza yaşadı! Ünlü aktör Chris Pratt film setinde kaza yaşadı!
DAHA FAZLA OKU

Geniş hacimli hava yolculuğuna rağmen, Türkiye'de tatil fiyatlarının ciddi şekilde arttığına dikkat çekilen yazıda, Türkiye'de bir tura katılmanın maliyetinin yıl boyunca yüzde 20-30 yükseldiğine ve 226 bin rubleye (yaklaşık 54 bin TL) kadar çıktığına dikkat çekildi.

Yazıda, "Turistler bu rakamdan korkmasa da, diğer turizm bölgelerine bakınca Türkiye'nin tavsiye edilebilirliği hakkında düşünebilirsiniz. Örneğin, 150-160 bin ruble karşılığında Tayland'a dört yıldızlı otelde konaklamalı, iki kişilik tur bulabilirsiniz. BAE'ye seyahatin ortalama maliyeti ise 200 bin ruble. Kıbrıs'ta dört yıldızlı otelleri içeren turlar 212 bin rubleye mal oluyor. Tur şirketleri, Türkiye'ye rakip olarak Sri Lanka ve Maldivler'i de göstermeye başladı. Birkaç yıl önce bunun bir örneği yoktu" dendi.

Türkiye'deki yüksek enflasyonun ve üretim maliyetlerinin artmasının tatil fiyatlarına da yansıdığı belirtilen haberde, deprem ve eleman eksikliğinin de olumsuz faktörlere eklendiği ifade edildi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un 2018'de açıkladığı yüksek gelirli turisti ülkeye çekme hedefine de değinilen yazıda, asgari harcama yapmayı hedefleyen ve sahillerde dinlenmeyi seven Rusların bu gruba girmediği belirtildi.

Yazıda Türkiye'nin turizm rekabetinde daha uygun fiyatların olduğu Tayland, Dubai, Vietnam ve Küba'nın gerisinde kaldığı belirtilen yazıda, Türkiye'nin bu yıl belirlenen 6 milyon Rus turist hedefinin sadece yarısına ulaşmasının ihtimal dahilinde olduğu kaydedildi.


Independent Türkçe, Kommersant

Editör: Haber Merkezi