Sırbistan Dışişleri Bakanı, İstiklal Caddesi'ndeki terör eyleminden iki hafta sonra Sırp yurttaşlarını Türkiye'ye seyahat konusunda uyardı

Dışişleri Bakanı Ivica Dacic'in yurttaşlarının potansiyel saldırılar nedeniyle önümüzdeki haftalarda Türkiye'ye ve özellikle Ankara'ya seyahat etmekten kaçınmaları gerektiğini söyledi.

Reuters'ın haberine göre, Sırbistan Dışişleri Bakanı Ivica Dacic, “Güvenlik birimlerinden gelen bilgilere göre önümüzdeki birkaç hafta içinde terör saldırılarının beklenebileceği ve bu durumda bu bilgilerin Türkiye'nin başkenti Ankara'ya atıfta bulunduğu konusunda vatandaşlarımızı uyarmak istiyorum” açıklamasında bulundu.

Ivica Dacic yaptığı açıklamada, teröristlerin karşı saldırı potansiyeli nedeniyle alışveriş merkezleri, otobüs terminalleri ve havaalanlarındaki risklere dikkat çekti.

İranlı Rap Şarkıcısı Tumac Salihi'ye Yeniden İdam Cezası Verildi İranlı Rap Şarkıcısı Tumac Salihi'ye Yeniden İdam Cezası Verildi

Dacic, “Vatandaşlarımız metro, otobüs ve tren istasyonları gibi kalabalık alanlardan uzak dursunlar” ifadesinde bulundu.

Dacic ayrıca, Türk güvenlik birimlerinden gelen bilgilere göre önümüzdeki birkaç hafta içinde terör saldırılarının beklenebileceğini belirtirken, olası saldırıların Türkiye'nin diğer bölgeleri için de geçerli olabileceğini ve Sırp vatandaşlarının acil bir ihtiyaçları olmadığı sürece seyahat etmekten kaçınmalarını vurguladı.

Milli Savunma ve İçişleri Bakanlıkları uyarılar hakkında yorum yapmayı reddetti.

Kaynak: www.cumhuriyet.com.tr

Editör: Haber Merkezi