Mısır'ın kuzey doğusundaki Süveyş Kanalı, bir kez daha 'gemi kazası' nedeniyle tıkandı

AA'nın Mısır medyasından aktardığı habere göre bir petrol tankeri, Süveyş Kanalı'nın güney girişi yakınında karaya oturdu.

Cibuti Açıklarında Göçmen Teknesi Alabora Oldu: 16 Ölü, 28 Kayıp Cibuti Açıklarında Göçmen Teknesi Alabora Oldu: 16 Ölü, 28 Kayıp

Bu nedenle kanaldaki gemi trafiği tamamen durdu, tankeri kurtarma çalışmaları başlatıldı.

220 bin tonluk 'The Ever Given' isimli dev konteyner gemisi, kum fırtınası ve kötü hava koşulları nedeniyle 24 Mart 2021'de Süveyş Kanalı'nda kıyıya çarparak kaza yapmıştı. Geminin kanalda sıkışarak geçiş yolunu kapatmasıyla kanalın iki yakasında uzun kuyruklar oluşmuş ve deniz trafiğinin durması nedeniyle ham petrol, LNG (sıvılaştırılmış doğal gaz) ve pek çok ürünün sevkiyatında aksamalar yaşanmıştı.

Süveyş Kanal İdaresi, altı gün süren çalışmaların ardından 29 Mart'ta dev yük gemisini yüzdürme çalışmalarının başarıyla sonuçlandığını ve kanalın, deniz trafiğine açıldığını açıklamıştı. Bu süreçte Mısır'ın günlük yaklaşık 12-14 milyon dolar zarara uğradığı tahmin edilirken, kazadan sonra göller bölgesine çekilen Ever Given'ın küresel ticarete verdiği günlük zararın ise 10 milyar dolar civarında olduğu belirtilmişti.

Editör: Haber Merkezi