13 Kasım'da Suriyeli terörist Ahlam Albashir, İstanbul'un en popüler bölgelerinden Taksim İstiklal Caddesi'ne bombalı saldırı düzenlemesinin ardından geçen hafta başlatılan askeri operasyon sonrasında bir kara harekâtı için dikkat çekici bir haberi İngiliz haber ajansı Reuters yayınladı.

Yunanistan'da emekçiler zammı yetersiz bularak greve gitti Yunanistan'da emekçiler zammı yetersiz bularak greve gitti

6 kişinin yaşamını yitirdiği ve 81 kişinin de yaralandığı terör saldırısı sonrasında Suriye’deki terör örgütlerine yönelik hava saldırısı sonrasında bugün Reuters’a konuşan üst düzey Türk yetkililer bir kara harekâtının gerçekleşebileceğinin sinyalini verdi.

Reuters’a konuşan Türk yetkili, “Türk ordusu, kara operasyonu öncesinde birkaç gün içinde hazır olur. Bu karar bugünkü kabine toplantısında alınabilir” dedi. İsmini açıklamayan yetkili, “TSK’nın tamamen hazır olması için birkaç gün yeterli” dedi. İsmini açıklamayan yetkili, “Operasyonun başlaması çok uzun sürmez. Hepsi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatına bağlı” dedi.

Reuters’a konuşan bir diğer Türk yetkili de, “Bütün hazırlıklar tamam. Şimdi sadece siyasi kararın alınması kaldı” dedi. Reuters haber ajansı, Erdoğan’ın Mayıs ayında Suriye’de terör örgütü PKK’nın uzantısı YPG’ye bir askeri operasyon düzenlenebileceğini açıklamıştı.

Reuters’a konuşan ilk Türk yetkili Menbiç, Kobani ve Tel Rifat’ın hedefler arasında olduğunu söyledi. Yetkili Ankara’nın Moskova ve Washington ile temas halinde olduğunun da altını çizdi.

Geçen hafta gerçekleşen hava harekâtı sonrasında Rusya ve ABD gerilimin tırmanmaması için çağrıda bulunmuştu.

Kaynak: www.sozcu.com.tr

Editör: Haber Merkezi