Yunanistan'da asgari ücret 2020'den bu yana üçüncü kez artırılıyor. Başbakan Kiryakos Miçotakis, 1 Nisan  itibarıyla brüt asgari aylık maaşın 713 euro'dan 780 euro'ya yükseltileceğini söyledi.

Kreditörlerin baskısı altındaki Yunanistan, Avrupa Birliği kurtarma fonu ve Uluslararası Para Fonu (IMF) tarafından finanse edilen kurtarma programları sırasında ciddi maaş kesintileri uyguladı. 

Bu kapsamda hükümet, 2012 yılında asgari aylık ücreti 751 eurodan 586 euroya düşürmüştü. 

"Hiçbir yanılsama içinde değilim"

"Hiçbir yanılsama içinde değilim. Ülkemizdeki ücretlerin hala düşük olduğunu ve enflasyon tarafından daha da sıkıştırıldığını biliyorum" diyen Miçotakis, yüzde 9.4'lük artışın yaklaşık 600 bin işçiye fayda sağlayacağını dile getirdi. 

Hükümeti ilkbaharda genel seçimlerle karşı karşıya kalacak olan Miçotakis ayrıca, "İmkanlarımızın üst sınırında olan bu yeni artış elbette ki sorunu çözmeyecektir. Ancak kesinlikle önemli bir rahatlama sağlayacaktır" ifadelerini kullandı. 

Rus İstihbaratı: Moskova'daki Terör Saldırısının Arkasında ABD, İngiltere ve Ukrayna Var Rus İstihbaratı: Moskova'daki Terör Saldırısının Arkasında ABD, İngiltere ve Ukrayna Var

Yunanistan'da maaşlar Noel, Paskalya ve yaz tatillerinde ek ödeme yapılabilmesi için yılda 14 taksitte ödeniyor.

12 taksitin ortalaması alındığında, yeni brüt asgari aylık ücret 910 euro'ya yükselecek.

Ek kaynaklar • AFP, AA, AP

Kaynak: tr.euronews.com

Editör: Haber Merkezi