ADÜ Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği Ana Bilim Dalı 1. Derece Doktor Öğretim Üyesi kadrosu için 8 Temmuz'da duyurulan kadro ilanı için dört aday başvurdu.

Başvuran adayları değerlendirmek üzere oluşturulan 3 kişilik profesör jürisi adayların bilimsel açıdan yeterliliklerini ve eserlerini inceledi, dört adayı da yetersiz buldu.

Jüri raporu ve başvuranların dosyası üzerinde inceleme yapan Turizm Fakültesi yönetimi de dört adaydan herhangi birinin atanmasının uygun olmadığına oy birliği ile karar verdi.

Tüm bu işlemlerin sonunda dört adaydan biri olan aday Dr. A.A. ADÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir tarafından atandı.  Aday Dr. A. A.için daha önce de Kuşadası'ndaki Davutlar Meslek Yüksek Okulu'nda kadro açıldığı öne sürüldü.

“HANİ LİYAKAT VARDI?”

Fakültede büyük bir rahatsızlık yaratan atamayla ilgili konuşan akademisyenler şunları söyledi:

“Yöneticiler her açıklamalarında liyakatten söz ederler. Jüri atanan aday için ‘yaptığı bilimsel yayınların nitelik açısından oldukça düşük' olduğunu ve asgari koşullardan biri olan ‘on yıllık turist rehberi olmak' şartını karşılamadığını raporunda belirtti.

Buna rağmen rektör tarafından atandı.  Mesleki yeterliliği olmayan birinin atamasının yapılması eğitim kalitesini düşürmekten başka bir şeye yaramaz. Bu arada fakültede bu kadroyu fazlasıyla hak eden isimler varken bu atamanın yapılması usulsüzlüktür” dedi.

Öğrencilerin dikkatine! MEB ortak sınav tarihlerini açıkladı Öğrencilerin dikkatine! MEB ortak sınav tarihlerini açıkladı

Kaynak: www.sozcu.com.tr

Editör: Haber Merkezi