ÖSYM Başkanı Ersoy duyurdu: YKS geç başvuru süreci başladı ÖSYM Başkanı Ersoy duyurdu: YKS geç başvuru süreci başladı

7 yaş öncesi eğitimin verildiği kreş ve anaokulları salgın döneminin en büyük sorunlarından biri oldu. Okul öncesi eğitim, 2020 yılı başında ortaya çıkan salgın nedeniyle büyük sekteye uğradı. Binlerce öğrenci okul öncesi eğitimden mahrum kaldı.

Okul öncesi, sosyal etkileşimin en fazla kullanıldığı eğitimin ilk basamağı durumunda.

İstanbul Pendik ilçesi Kurtköy İlkokulu Anasınıfı öğrencileri ise eğitim hayatlarının ilk basamağında arkadaşlarından ayrı kalmanın tedirginliğini yaşıyorlar.

İstanbul Pendik ilçesi Kurtköy İlkokulu Anasınıfı binası için Milli Eğitim Bakanlığı tarafından eğitim-öğretim devam ederken yıkım kararı alındı.

Yetkililer tarafından velilere 'Önümüzdeki hafta içi boşaltma kararı alındı' denilmesinin üzerine veliler okula akın etti.

Anne-babalar haberi alır almaz okul idaresine giderek endişelerini dile getirdi. Daha sonra Pendik İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Salih Aka ile Okul Müdürü Zeki Kumbar 11:30'da velilerle bir toplantı yaptı.

'Araya koymadığımız hatırı sayılır kişi kalmadı'

Okul müdürü Zeki Kumbar toplantıda, "Biz dönem başında kayıt almayalım diye Milli Eğitim müdürüne bilgi verdik. Bize 'sen kayıt al, prefabrik bina yapılacak' dedi. Onun üzerine biz nasıl olsa inşaat bitecek diye kayıt almaya başladık. Biz buraya 2 katlı beton bina yapılacağını firma yetkilisinden öğrendik. Bizim 7-8 aydır denemediğimiz yöntem, araya koymadığımız hatırı sayılır kişiler kalmadı. Bizim artık bu durumda eğitim-öğretime devam etmemiz çok zor" dedi.

Müdürün 'eğitim-öğretime devam edemeyiz' sözlerinin ardından veliler duruma itiraz etti.

Milli Eğitim yetkilisi: Göndermek zorunda değilsin

Pendik İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Salih Aka ise bir velinin çocuğunun başka okula gitmesi için verecek servis parasının olmamasını söylemesi üzerine ise, "O zaman valiliğe gidip yardım iste. Anaokulu zaten zorunlu değil. Okula göndermek zorunda değilsiniz" dedi. Salih Aka, başka bir velinin isyanı üzerine ise '3-5 kişi toplanıp kaymakama gidin' açıklamasında bulununca velilerden büyük tepki geldi.

Toplantının ardından veliler okul bahçesinde yıkım kararını protesto ettiler ve çocuklarının ortada bırakıldığını söylediler.

'Milli Eğitim Bakanı nerede?'

Aynı alanda inşaat faaliyeti yürütülürken ilkokul öğrencilerinin eğitim görmesinin tehlike olduğunu belirten bir veli, "Burda yapılacak olan bina sadece bir maddiyattır. İlkokulda okuyan öğrencilerimiz için de bu inşaat tehlikeli. Bir inşaat 8 ay nasıl sürebilir. Bize açıklama yapıldı ve resmen 'kendi başınızın çaresine bakın' denildi. Çocuklarımızı düşünen Milli Eğitim Bakanı nerede?" dedi.

Okulun önünde yıkım kararına tepki gösteren başka bir bir veli ise, "Çocuklarımızın eğitim hakkı engellenmesin. Türkiye gençlikten geçer diyorlar, eğitim olmazsa gençlik nasıl olacak. Eğitim bitene kadar okulumuzun yıkılmasını istemiyoruz" sözlerine yer verdi.

Sorular yanıtsız kaldı

Pendik İlçe Milli Eğitim Müdürü Aytekin Yılmaz'dan konu hakkında bilgi almak istedik. Yılmaz'ın danışmanı kendisinin müsait olmadığını, yarın detaylı bir açıklama yapacağını belirterek görüşmeyi kabul etmedi.

Kaynak: halktv.com.tr

Editör: Haber Merkezi