Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, 3 Nisan 2023 itibarıyla 2022-2023 eğitim öğretim yılı bahar dönemine mahsus olmak üzere isteyen öğrencilere yüz yüze eğitim verilebileceğini duyurdu.

Milli Savunma Üniversitesi sınav sonuçları açıklandı! Milli Savunma Üniversitesi sınav sonuçları açıklandı!

YÖK Başkanı, üniversitelerde 2022-2023 eğitim öğretim yılı bahar dönemine ilişkin basına açıklama yaptı.

Halihazırda uygulanmakta olan uzaktan öğretim ile birlikte, isteyen öğrencilere devam şartı aranmaksızın sınıflarda yüz yüze eğitim verileceğini kaydeden YÖK Başkanı, derslerin hem uzaktan öğretim ile hem de yüz yüze verilmesine ilişkin kararların ilgili kurullarda alınarak, gerekli düzenlemelerin yapılmasının kararlaştırıldığını bildirdi.

Prof. Dr. Özvar, bahar dönemindeki ara sınavların, özel öğrencilik hakkı verilen uygulamalı eğitim içeren uygulamalar hariç şeffaflık ve denetlenebilirlik ilkesi esas alınarak uzaktan öğretim yöntemleriyle çevrim içi yapılacağını bildirdi.

Depremde hayatını kaybeden öğrenciler ve akademisyenler

Yükseköğretim kurumlarının güncel durumları hakkında bilgi veren Özvar, "Türkiye'deki açıköğretim hariç toplam 4 milyon 187 bin yükseköğretim öğrencisinin yaklaşık 676 bini deprem illerinde ikamet etmekte veya o illerde kayıtlı durumdadır. Dolayısıyla yükseköğretim sistemindeki her 6 öğrencimizden birinin depremden doğrudan etkilendiğini söyleyebilirim." şeklinde konuştu.

YÖK Başkanı, deprem bölgelerindeki 18 üniversitedeki yaklaşık 17 bin akademisyen ile yaklaşık 30 bin idari personelin doğal felaketten etkilendiğini ifade etti.

Depremlerde, 1.589 öğrenci ile 148 akademik ve idari personelin hayatını kaybettiğini belirten YÖK Başkanı,”11 ilde bulunan 18 üniversitemizin yerleşimindeki bina hasarına bakıldığında ise 4 bina yıkık, 127 bina ağır hasarlı, 427 binanın orta ve az hasarlı 642 binanın hasarsız olduğunu görüyoruz.” dedi.

Ek kaynaklar • AA

Kaynak: tr.euronews.com

Editör: Haber Merkezi