CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, dün akşam Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, bir televizyon programında, en düşük emekli aylığının 7 bin 500 liraya çıkarıldığını açıkladığını anımsattı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yıllardır "en düşük emekli, dul ve yetim aylığının asgari ücret seviyesinde olması gerektiğini" dile getirdiğini anlatan Kaya, "O zaman bunu söylediğinizde Cumhurbaşkanı Erdoğan 'nereden kaynak bulacaksınız?' demişti. Şimdi de dün akşam en düşük emekli aylığının 7 bin 500 lira olacağını açıkladı. Sayın Erdoğan, üç ay önce söyledik, üç yıl önce söyledik, beş yıl önce söyledik; en düşük emekli maaşı, dul ve yetim aylıkları asgari ücret seviyesinde olmak zorundadır." ifadesini kullandı.

Asgari ücretin de 8 bin 500 lira değil en az 10 bin 500 liraya çıkarılması gerektiğini söyleyen Kaya, emeklilere verilen bayram ikramiyelerinin de yeniden düzenlenmesi gerektiğini kaydetti. Kaya, "Emekli ikramiyesi, asgari ücret seviyesinde olmak zorundadır. Hem emekli maaşı hem de emekli ikramiyesi, asgari ücret seviyesine mutlaka çekilmelidir." dedi.

Elektrikli Araçlarla Yeni Bir Dönem: Citroen Ami ve Fiat Topolino Türkiye'de Elektrikli Araçlarla Yeni Bir Dönem: Citroen Ami ve Fiat Topolino Türkiye'de

Kaynak: www.ekonomim.com

Editör: Haber Merkezi