İşçileri ilgilendiren AYM kararı: Çerçeve protokolleri iptal edildi İşçileri ilgilendiren AYM kararı: Çerçeve protokolleri iptal edildi

Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic, bankacılık krizinin yaşandığı bir dönemde faizleri 25 baz puan artırma kararının kolay alınmadığını söyledi.

Bostic, Cuma günü NPR News'te "Pek çok tartışma oldu, bu kolayca veya kısa sürede alınan bir karar değildi, ancak günün sonunda bankacılık sisteminin sağlam ve dayanıklı olduğuna dair açık işaretler olduğuna karar verdik. Bununla birlikte enflasyon hala çok yüksek” değerlendirmesinde bulundu.

Bostic, Silicon Valley Bank'ın Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısına iki haftadan az bir süre kala iflasının çok fazla belirsizlik yarattığını ve bazı politika yapıcıların zam yapmaktansa beklemeyi tartıştığını söyledi.

Atlanta Fed Başkanı, "Hafta sonu toplantıdan önce işlerin kötüye gittiğini görmediğimiz fikri beni rahatlattı ve bu, bunu başarabileceğimiz konusunda içimi rahatlattı" ifadelerini kullandı.

Fed Başkanı Jerome Powell Çarşamba günü toplantı sonrası basın toplantısında gazetecilere, toplantıdan önceki günlerde faiz artışlarında duraklama ihtimalinin ele alındığını, ancak toplantı sırasında bir artış için fikir birliğinin güçlü olduğunu söylemişti.

Kaynak: www.bloomberght.com

Editör: Haber Merkezi