Borsa İstanbul'da BIST 100 Endeksi Günü Yatay Tamamladı Borsa İstanbul'da BIST 100 Endeksi Günü Yatay Tamamladı

Altın, yatırımcıların değerli metalin yönünü belirleyecek yeni bir faiz artışı ihtimalini değerlendirmesiyle ikinci gününde de yatay seyretti.

Spot altın ons başına 1960 dolardan işlem görüyor. Gram altın ise geçtiğimiz hafta Cuma günü başladığı ve her gün yenilediği rekor serisine Çarşamba günü de devam etti.

Ons altın ve bankalar arası Dolar/TL kuru üzerinden yapılan hesaplamalara göre gram altın Dolar/TL kurunda 23 TL ile tarihi zirvenin görülmesiyle 1.456 TL'yi aşarak rekor kırdı.

Gram altın geçtiğimiz hafta Cuma günü başladığı ve her gün yenilediği rekor serisine Çarşamba günü de devam etti.

Çeyrek altın 2.370 lira, Cumhuriyet altını da 9.590 liradan satılıyor.

ABD tahvil getirileri Salı günü yükselirken Pimco’dan Richard Clarida Fed’in bu döngüde faizleri artırmaya devam edeceğini ve yıl sonuna dek durdurmasının muhtemel olmadığını belirtti.

Çin tarafında ise yatırımcılar, yetkililerin ülkenin en büyük bankalarından mevudat faizlerini düşürmesini istemesinin Pekin’in durgun ekonomik toparlanmasına destek olmasını bekliyor.

Öte yandan piyasalar, ABD Dışişleri bakanı Antony Blinken’ın Çinli üst düzey yöneticilerle görüşeceğini açıklamasının ardından jeopolitik ilişkilerde olası bir iyileşme ihtimalini değerlendiriyor.

Editör: Haber Merkezi