Borsa İstanbul Günü Yükselişle Tamamladı Borsa İstanbul Günü Yükselişle Tamamladı

kanalı A Haber canlı yayınına katılan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Enflasyon hakkında konuşan Nebati’nin sürekli 80’li ve 90’lı yıllarda yaşanan enflasyon üzerinden örnekler vermesi dikkat çekti. Nebati, “Enflasyonun ilk dönemleri tatlıdır. Ticaret canlanır. Ama sabit gelirli sıkıntı yaşar. Bu sıkıntıyı bertaraf edecek hükümet ve sayın Cumhurbaşkanımız var.” ifadelerini kullandı.

“KENDİNİ İYİ HİSEDENLER NE KADAR DEVAM EDECEK DİYE BAKINIYOR”

Nebati şunları söyledi:

Enflasyonun ilk dönemleri tatlıdır. Ticaret canlanır. Ama sabit gelirli sıkıntı yaşar. Bu sıkıntıyı bertaraf edecek hükümet ve sayın cumhurbaşkanımız var. Bu kesim desteklemeli. Destekliyoruz. Asgari ücret artırıldı. İkinci yarıda artırıldı. Ciddi destek sağlanmış oldu. Emekli, dul yetim tamamında maaş artışına gidildi.

Bizim 80’lerde – 90’larda yaşadığımız bir travma var: enflasyon. Bunu hisseden bir kesim var. Bu iş ne kadar sürer diye bakınıyor. Temmuz ayındaki artışla kendini iyi hissedenler ne kadar devam edecek diye bakınıyor. Adımlar atıyoruz. 90’lı yıllarda dar gelirliler sıkıntıyla karşı karşıya kaldığında, mesela hasta olduğunda hastaneye gitme şansı yoktu. Ama Türkiye gibi bir yerde dar gelirli hastalandığımda bana sahip çıkan bir devlet var diye biliyor.

Editör: Haber Merkezi