Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, bakanlığın Reşat Moralı Toplantı Salonu'nda düzenlenen 'Türkiye Yüzyılı'nın Emektarları Çalıştayı'na katılarak önemli açıklamalarda bulundu.

Çalıştaya, Bakan Işıkhan'ın yanı sıra bakan yardımcıları, Türkiye Emekliler Derneği Başkanı Kazım Ergün ve Memur-Sen Emekliler Komisyon Başkanı Ali Küçükkösen de katıldı.

Bakan Işıkhan, konuşmasında işçi, işveren, emekçi, memur ve emeklisinin bir arada olmasının Türkiye'nin refahı ve gücü olduğunu vurgulayarak, emeklilerin bu refahı en çok hak eden kesim olduğunu ifade etti.

Işıkhan, 2024'ü "Emekliler Yılı" ilan ettiklerini hatırlatarak, bu yılın emekliler için daha fazla imkan sağlayacak bir dönem olacağını belirtti.

Bakan Işıkhan, emeklilere yönelik yapılan ek zamla ilgili olarak, memur emeklilerine yüzde 49,25, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine ise yüzde 37,57 artış sağlandığını ifade etti.

Bu oranlara 11,68 puan daha artış yapılarak SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaş artış oranlarını memur emeklileri ile eşitlediklerini söyledi.

Ayrıca, emeklilere her yıl ocak ve temmuz aylarında yapılan aylık artışların yanı sıra, bayram ikramiyelerinin de arttığını ve toplamda 164,6 milyar lira bayram ikramiyesi ödendiğini belirtti.

YHT bilet fiyatlarına yüzde 25 zam yapıldı! YHT bilet fiyatlarına yüzde 25 zam yapıldı!

Bakan Işıkhan, Emekliler Yılı kapsamında hayata geçirilecek olan 'Türkiye Yüzyılı'nın Emektarları Programı' ile emeklilerin ekonomik ve sosyal refahını artırmayı, kültürel mirası ve bilimsel faaliyetleri desteklemeyi hedeflediklerini açıkladı. 

Işıkhan, "Resmi Gazete'de yayımlandıktan sonra oluşan aylık farkları yaklaşık bir hafta içerisinde emeklilerimizin hesabına yatmış olacaktır inşallah" diye konuştu.

Program kapsamında emeklilere yönelik sağlanacak ayrıcalıkların, indirimlerin ve sosyal hizmetlerin yer aldığı bir altyapının oluşturulacağını belirtti. Bu çerçevede, çeşitli kurumlar ve özel sektör ile işbirlikleri yapılacağını ifade etti.

Bakan Işıkhan, çalıştayda emeklilerin hayatlarına etki edecek konuların ele alınarak önerilerin değerlendirileceğini ve sunulan sosyal imkanlarla emeklilerin yaşamlarını daha aktif, sağlıklı ve başarılı bir şekilde sürdürmelerine katkı sağlanacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: haber global