Genel

Alişan TRT’yle anlaştı tartışmalar yine başladı! Program başı alacağı ücret…

TRT’de daha önce Esra Harmanda, Züleyha Ortak, Ece Erken, Pelin Çift, Seval Çöpür gibi ünlü kadın sunucuların sunduğu İyi Fikir isimli aktüel programın yeni sunucusu Alişan oldu. Kardeşi Selçuk Tektaş'ı koronavirüs nedeniyle kaybettikten sonra zor bir dönem geçiren Alişan’ın TRT’yle anlaşması tartışmaları da beraberinde getirdi. TRT çizgisine uymayacağı için eleştirilen Alişan daha önce TRT Müzik’te program yapmış aldığı ücret de polemik konusu olmuştu. Alişan TRT ile anlaştı. Ünlü şarkıcı hafta içi her gün yayınlanacak, “İyi Fikir” isimli programın sunuculuğunu üstlenecek.

Program uzun yıllar Esra Harmanda,

Züleyha Ortak

Ece Erken

Pelin Çift

Seval Çöpür gibi ünlü isimlerin sunumuyla ekranlara gelmiş ancak tüm değişikliklere rağmen geçen yıl yayından kaldırılmıştı.

Son olarak geçtiğimiz sezon Star TV'de Demet Akalın ile Sabah Sabah isimli programı sunan Alişan, kardeşi Selçuk Tektaş'ı koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetmesinin ardından ekranlardan uzaklaşmıştı.

Ünlü şarkıcı zamanını ailesiyle geçirmeye karar vermişti.

Ancak gelen son haberlere göre 2019’da TRT Müzik’te, “Türkühane” isimli programı sunan Alişan, tekrar TRT ile anlaştı.

O dönem Alişan’ın TRT’den aldığı ücret çok tartışılmıştı. Konuyla ilgili Milliyet yazarı Sina Koloğlu şöyle bir köşe yazısı yazmıştı: Alişan TRT Müzik'te programa başladı; 'Türkühane'... Bölüm başına 25 bin TL aldığı yazıldı. ''Bu rakam doğru değil'' dediler. Kulağıma gelen bilgi, yarısından biraz fazla... Yani 14 bin TL civarında bir rakamdan söz ediliyor.

Alişan’ın TRT ile anlaştığı haberi gelince sosyal medyada ünlü şarkıcının TRT çizgisine uymadığı için program yapmasının yanlış olduğu eleştirileri yapıldı.

Öte yandan şarkıcının TRT’den alacağı ücret de yine merak konusu oldu.