Adana Rotary Kulübü ve Biz de Varız Destekleme Derneği 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Zaferi’nin 107. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında bu yıl ilki düzenlenen “Şehitleri Unutmadık-Unutmayacağız” konulu Karma Spor Etkinliği, Şehit Anaları Spor Kompleksi’nde yapıldı.

 Adana’da “Şehitleri Unutmadık Unutmayacağız” konulu karma spor etkinliği Şehit Anaları Spor Kompleksi’nde düzenlendi.

 ŞEHİTLİK EN YÜCE MERTEBEDİR

Badminton, basketbol, oyun parkuru ve körling dallarında müsabaka ve oyunların düzenlendiği etkinliğe katılan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, şehitlerin ve gazilerin haklarını ödemenin imkânsız olduğunu belirtti. Karalar, “Şehitlerimize olan borcumuzu ödemek, ne yaparsak yapalım mümkün değildir. Tarih boyunca bu toplum istiklal uğruna büyük acılar çekmiştir. Gerek ulusumuza yönelik dış saldırılarda gerekse terörle mücadelede her evden bir şehit, gazi çıkmıştır, ocaklara ateş düşmüştür. Bütün fedakârlık memleketin istiklali, bağımsızlığı içindir. Onun için şehitlik en yüce mertebedir” dedi.

“ÇANAKKALE’DE YEDİ DÜVELE KARŞI VATANINI SAVUNAN BİR ORDU VE MİLLET VARDIR”

Türk Ordusu’nun geçmişte destanlar yazdığını ve günümüzde de yazmaya devam ettiğini belirten Karalar, “Ordumuz, askerlerimiz geçmişteki savaşlarımızda destanlar yazmış ve günümüzde yazmaya devam etmektedir. Türk Ordusu nereye ayak bastıysa orada destan yazmıştır. Ancak Çanakkale ve İstiklal Savaşı ile hiçbir şeyi kıyaslamamak gerekir. Çanakkale’de yedi düvele karşı vatanını savunan bir ordu ve millet vardır. İstiklal Harbi’nde de yedi düvelin işgalinden ülkeyi kurtarmak için topyekûn savaşan bir halk vardır. Bunlar hiçbir başka işle kıyaslanamaz. Çanakkale Savaşı’yla ilgili mesaj verilirken Mustafa Kemal Atatürk’ün adını geçirmemek, onu anmamak tarihi bilmemektir. Ulusal Kurtuluş Mücadelesi’nin de bütün kahramanları çok önemli fakat Mustafa Kemal Atatürk olmasaydı öyle bir mücadele verilmeyecekti.

“BU ÜLKENİN NE DENLİ FEDAKARLIKLAR YAPILARAK KURTARILDIĞINI AKTARMAK HEPİMİZ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”

Yeni nesle geçmişte neler yaşandığını, şehitlerimizin, gazilerimizin hayatları pahasına verdiği mücadeleleri, Mustafa Kemal Atatürk’ün yaptıklarını ve dehasını anlatmak, bütün bunları kavramalarını sağlamak, bu ülkenin ne denli fedakarlıklar yapılarak kurtarıldığını aktarmak hepimiz için çok önemli. Böyle günler de buna vesile olduğu için ayrı öneme sahip” diye konuştu.

Kaynak: anka