İstanbul’da yaşayan eskort İrem Ç., İrem Ö. ve Öngül D., cinsel ilişkiye girdikleri Gürser K.’nın görüntülerini çekerek söz konusu görüntüleri ailesine gösterecekleri ve sosyal medya hesabından yayacaklarını söyleyerek 250 bin lira para istedi. Gürser K.’nın tehdit ve şantaj şikayeti üzerine İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

MESAJLARDAN SAVCI ÇIKTI

Para isteyen hayat kadınları İrem Ç., İrem Ö. ve Öngül D. kimlikleri tespit edildikten sonra haklarında, şantaj, özel hayatının gizliğini ihlal etme suçlarından soruşturma başlatıldı. İstanbul Emniyetinin yaptığı operasyonun ardından şüphelilerden Öngül D. tutuklandı. İstanbul Anadolu 4. Sulh Ceza Hâkimliğince tutuklanan şüphelilerden Öngül D. nin incelenen telefonunda Cumhuriyet Savcısı Osman O.’nun mesajları çıktı.

Sabah gazetesinden İlker Turak’ın haberine göre, İstanbul Anadolu Adliyesi Cumhuriyet Başsavcılığı, Savcı Osman O.’nun şüpheli olan hayat kadınlarına mesaj atarak haklarındaki dosyaları kapatması karşılığında ilişki teklif ettiği mesajlarını görünce harekete geçti. Ele geçirilen mesajlar bilirkişi tarafından incelendikten sonra İstanbul Anadolu Adliyesi Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hemen Hakimler ve Savcılar Kurulu’na bildirildi.

Savcı Osman O. ile kendisini Hazal olarak tanıtan Öngül D. arasında geçen konuşma şöyle:

Savcı: Hazal hanım ne düşünüyorsun benim hakkımda

Öngül D.: İyi insansın hoş insansın

Savcı: Arkadaşın ne düşünüyor benim hakkımda

Öngül D.: Biz çok nadir arada sırada yapıyoruz birlikte yapıyoruz insanlarla o da belli bir miktar para karşılığında

Savcı: Açık söyle

Öngül D.: İkimiz toplam 1500 TL karşılığında birlikte oluruz sizle

Savcı: Aynı anda ikinizle birlikte mi olacaz

Öngül D.: Evet

Savcı: Tek olmuyor mu

Öngül D.: Tek bir tadı olmuyor ki fazla

Savcı: Benim bir teklifim var

Öngül D.: Nedir

Savcı: Bir kez deneyelim karşılığında da Selo olayını halledeyim

İşte o mesajlar:

Nez Demir'den Engin-Dilan Polat Açıklaması: Hayır, içeride Kur'an okuyor! Nez Demir'den Engin-Dilan Polat Açıklaması: Hayır, içeride Kur'an okuyor!

“SELO” SOYULAN KİŞİ

Cumhuriyet Savcısı ile kadınlar arasındaki konuşmada “Selo” diye geçen kişinin, İrem Ç. ve Öngül D.’nin evine gittikleri müşterileri Selahattin K. olduğu, kadınlar hakkında Selahattin K.’nın evde pantolonunun cebinden 3 bin lira para ile 350 dolar parasının çalınmasıyla ilgili soruşturma yürütüldüğü, bu soruşturmaya da Cumhuriyet Savcısı Osman O.’nun kovuşturmaya yer olmadığı dair karar verdiği öğrenildi.

Editör: Haber Merkezi