A-A+

Musa Eroğlu’nun özel bir sohbette çekilen ve bir kısmı kesilerek yayınlanan videosunda, Hz. Ali hakkında söylediği ifadeler sosyal medyada tepki çekti. Pir Hünkar Hacı Bektaş Veli Dergahı Vakfı, Musa Eroğlu hakkında suç duyurusunda bulundu.

Musa Eroğlu’nun o videosunun 21 Temmuz’da, Ehlibeyt Derneği Başkanı Seyyid Sinan Boztepe tarafından yayınlandı ancak 40 gün sonra gündem oldu ve tepki çekti.

Seyyid Sinan Boztepe’nin sık sık İran’ı ziyaret ettiği ve “Şeytan Ayetleri” kitabının yazarı Selman Rüşdi’ye yapılan saldırı sonrası lokum dağıttığı ortaya çıktı.

İslam dünyasında bugün Berat Kandili idrak edilecek İslam dünyasında bugün Berat Kandili idrak edilecek

Seyyid Sinan Boztepe

Musa Eroğlu’nun videosunun tam halinde ise özel bir sohbet ortamı olduğu, Alevilik ve genel olarak din temalı bir konuşma gerçekleştirildiği görüldü.

GÜLŞEN BENZERLİĞİ DİKKAT ÇEKTİ

Şarkıcı Gülşen’in Nisan ayında verdiği konserde çekilen bir video, 5 ay sonra yayınlandı. Gülşen’in imam hatipliler ile alakalı sözleri üzerine soruşturma başlatıldı. Gülşen önce tutuklandı, sonra yargılama süresince ev hapsinde tutulmasına karar verildi.

Musa Eroğlu’nun sohbetinin de 21 Temmuz’da yayınlanıp dün gece gündem olması, Gülşen olayına benzerliği ile dikkat çekti.

Odatv.com

bck

Editör: Haber Merkezi