NUR SULTAN (AA) - Kazakistan'ın başkenti Nur Sultan'da, Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107. yılı ve İstiklal Marşı'nın kabulünün 101. yılı kutlama etkinliği düzenlendi.

Avrasya Milli Üniversitesinde Nur Sultan Eğitim Müşavirliğinin koordinasyonuyla düzenlenen etkinliğe, üniversite öğretim üyeleri ve yetkilileri, Türkiye’nin Nur Sultan Büyükelçiliği diplomatları ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Darhan Kamzabekuly, törende yaptığı konuşmada, Çanakkale Zaferi’nin tarihi ders olarak değerlendirilmesi gerektiğinin altını çizerek, bu gibi etkinliklerle özellikle gençlerin bu konuda daha çok bilgilendirilmesinin önemli olduğunu vurguladı.

Türkiye’nin Nur Sultan Büyükelçiliği Müsteşarı Turhan Dilmaç, Çanakkale Savaşı'nın tarihi bakımdan çok önemli sonuçlar doğurduğunu kaydetti.

Çanakkale Zaferi’ni özel kılan unsurun Türk milletinin milli şuurla hareket etmesi olduğunu vurgulayan Dilmaç, "O yüzden aradan geçen 100 yıldan uzun zamana rağmen biz bu savaşı hala hatırlıyoruz.” dedi.

Törende, öğrenciler, Çanakkale Zaferi ve Mehmet Akif Ersoy hakkında şiirler okudu, sunumlar yaptı.

Kaynak: aa