ENES CAN ÖZMEN

CHP Niğde Ulukışla İlçe Başkanı Hüseyin Toker’in sohbet ettiği kahvehane işleten Mustafa Ergin dert yandı. Ergin, “Çay 65 lira, şeker 20 lira, bir tüp 300 lira olmuş, ayakta durmak artık imkansız. Bu işi yapmaya mecburum 25 yıllık esnaflığım var bu işi bıraksam yapabileceğim hiçbir iş yok” dedi.

Niğde’de, CHP Ulukışla İlçe Başkanı Hüseyin Toker, kahvehanecilerle sohbet etti. Esnaf Mustafa Ergin, şunları söyledi:

“Kahveci esnafının durumu, bütün esnaflar gibi bizimki de içler acısı, kan ağlıyoruz. 25 yıldır bu işi yapıyorum. Neden kan ağlıyoruz? Girdiler fazla olduğu için bir torba kömür 170 TL, bir torba odun 60 TL sattığımız çay 1,50 TL yani kazandığımız çay parasının Türkiye’de ne kadar değeri var bilmiyoruz. Veresiye defterine mecbur yazıyoruz, köy yerindeyiz. Girdiler fazla olduğu için kan ağlıyoruz durumumuz bu dükkanı açmakta zorlanıyoruz.

Satmıyoruz, bazen 200 liralık çay satıyoruz ama her biri içeri giriyor, 2 çocuk okutuyorum. Çay 65 lira, şeker 20 lira, bir tüp 300 lira olmuş, ayakta durmak artık imkansız. Bin 500 lira Bağ-Kur yatırıyorum. Bu işi yapmaya mecburum 25 yıllık esnaflığım var bu işi bıraksam yapabileceğim hiçbir iş yok.”

Toker ise “Vatandaşımız bu zor durumunu ne kadar daha görmezden gelecek yetkililer. Biz de bunu sabırsızlıkla bekliyoruz vatandaş bunalımda” dedi.

Kaynak: anka