Hakkında tehdit ve şantaj suçlamalarından soruşturma yürütülen eski Türk Hava Kurumu Üniversitesi rektörü Ünsal Ban,  "konutu terk etmeme" adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Ban, yurtdışına kaçmaya çalıştığı sırada 29 Ağustos'ta Muğla'nın Milas ilçesinde gözaltına alınmıştı.

Şehit Uzman Çavuş Ercan Güven anısına tören yapıldı! Şehit Uzman Çavuş Ercan Güven anısına tören yapıldı!

Ankara'ya getirilen Ban için ek gözaltı süresi verilmişti. 

ADLİ KONTROLLE SERBEST

Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Gasp Büro Amirliğindeki işlemleri tamamlanan Ban ve beraberindeki 3 şüpheli, sağlık kontrolü için hastaneye götürüldü.

Adliyeye getirilen Ban ve beraberindeki 3 şüpheli, soruşturmayı yürüten savcıya ifade verdikten sonra sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

Ban "konutu terk etmeme", diğer şüpheliler ise farklı adli kontrol şartı hükümleri uygulanarak serbest bırakıldı.

BAŞSAVCILIK KARARA İTİRAZ ETTİ

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Ünsal Ban'ın "konutu terk etmeme" adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına itiraz etti.

Nöbetçi asliye ceza mahkemesine sunulan itiraz dilekçesinde, Ban hakkında 29 Ağustos'ta gözaltı kararı verildiği ancak ikametgahında bulunmayan şüphelinin yurt dışına kaçmaya çalışırken Muğla'da yakalandığına dikkat çekildi.

Ban'ın kaçma şüphesinin devam ettiği, bu aşamada adli kontrol hükümlerinin yetersiz kalacağı vurgulanan dilekçede, şüphelinin yeniden tutuklanması talep edildi.

YURTDIŞINA KAÇIŞ PLANI

Ban'ın Muğla'dan bir sürat motoruyla Yunanistan kara sularında bekleyen bir yata oradan da Yunanistan'a geçmeye çalıştığı tespit edildi.

Yurtdışına kaçış için kullanılacak yatın kaptanının ve mürettebatının Ban'ın şirketlerinde çalışma kaydı bulunduğu belirlenmiş ve kaptan ile mürettebat da gözaltına alınmıştı.

ŞOFÖRÜN EVİNDE ARAMA

Ünsal Ban'ın şoförü Ahmet K'nIn evinde de arama yapmıştı. Polis ekiplerinin eve geldiği sırada Ahmet K'nın eşi ve baldızı, bazı evrak ve dijital materyalleri bahçede yakarken yakalanmıştı.

Editör: Haber Merkezi