18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 107. yıl dönümü, Tarsus'ta, Nusret Mayın Gemisi’nde düzenlenen tören ile kutlandı.

Çanakkale Savaşı’nın kaderini boğaza döşediği mayınlarla değiştiren Nusret Mayın Gemisi’nde, Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu ile başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile devam etti. Törene, Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, Garnizon Komutanı Üstteğmen Kürşat Can, Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, şehrin diğer protokol üyeleri, siyasi parti temsilcileri, gaziler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Törenin ardından şehitler anısına Çanakkale Zaferi Kültür Parkı'nda fidan dikildi; ardından Nusret Mayın Gemisi gezildi. Buradan şehitliğe geçen protokol üyeleri, şehit aileleri ile birlikte dua etti, şehitlerin kabirlerine çiçek bıraktı.

Nusret Mayın Gemisi'nin anısıyla Çanakkale Zaferi'ni kutlamanın gururunu yaşadıklarını belirten Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, şöyle konuştu:

"Çanakkale Zaferi’nin 107. yılında başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü ve tüm kahraman şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyorum.  Çanakkale Savaşı sırasında boğaza döşediği mayınlarla hem savaşın hem de ülkenin kaderini değiştiren Nusret Mayın Gemisi’nin şehrimizde bulunması da bizlere ayrı bir gurur veriyor. 18 Mart tarihi kutsal vatan topraklarını canları pahasına koruyarak şehitlik makamına ulaşan yüce insanları bir kere daha hatırladığımız, minnettarlığımızı, şükran duygularımızı sunduğumuz kutlu bir gündür. Bugün bize emanet edilen bu kutsal vatan topraklarında, canımızdan, malımızdan emin olarak gurur ve onurla bağımsız bir hayat sürdürüyorsak bunu Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize borçluyuz. Bu duygularla, bizlere böyle kutsal bir emanet bırakan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere Türk Milleti'nin bölünmez bütünlüğü uğruna hayatlarını feda eden aziz şehitlerimizi, ebediyete intikal eden ve hayatta olan kahraman gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun."

Kaynak: anka