2002 seçimleri öncesi ‘Yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklarla (3Y) mücadale” vaadiyle iktidara gelen AKP, 20 yıl sonra yine aynı vaade sarıldı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, TÜGVA'nın Olağan Genel Kurulu ve ‘Gençlik Buluşması'nda “Yolsuzlukların olmadığı, rüşvetin olmadığı, yoksulluğun olmayacağı bir Türkiye'yi biz hallederiz. Şu an itibarıyla onun hazırlığı içindeyiz” dedi. Erdoğan'ın sözleri muhalefetin eleştirilerine hedef olurken, daha önce de 3Y'ye dair yaptığı açıklamalar gündeme getirildi. İşte Erdoğan'ın yıl yıl 3Y açıklamaları:

11 Kasım 2006: Hangi insaf, vicdan sahibi bugün Türkiye'nin dünden çok daha iyi olmadığını söyleyebilir. Biz yola çıkarken, 3Y ile yani yasaklar, yolsuzluk ve yoksulluk ile mücadele edeceğimizi söyledik.

21 Aralık 2013: Biz yola çıkarken 3Y ile mücadele dedik; yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklar. Yolsuzluğa 11 yıl boyunca asla müsamaha göstermedik, göstermeyiz.

1 Mart 2014: Eski Türkiye olursa koalisyon, yolsuzluk, yoksulluk, yasaklar geri gelecek.

6 Haziran 2015: Buralara durup dururken gelmedik. Yola çıkarken ‘3Y ile mücadele' dedik. ‘Yoksulluk, yolsuzluk, yasaklar' ve bunu başararak bugünlere geldik.

12 Mayıs 2018: AK Parti yürüyüşüne başladığımız günlerde 3Y ile mücadele etmek, en önemli hedeflerimiz arasında olmaya devam edecektir.

SİYASET DÜNYASI: 20 yıllık düzeni bitirmek tabii hiç kolay değil!

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu: 

Bu iddiayla iktidar oldunuz. 20 yıllık bir yolsuzluk ve rüşvet düzenini bitirmek kolay değil tabii, işiniz zor, vaktiniz de daralıyor ama yine de kolaylıklar dilerim(!)

DP Genel Başkanı Gültekin Uysal:

Bir garip hal içerisindeyiz; bir tarafta kendini soyanlara alkış tutan soyulanlar, diğer tarafta her yerlerinden yolsuzluk akan ahlak satıcıları…

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu:

Köpekçi Nuri Efe Heykeli Yangında Zarar Gördü; 14 Yaşındaki Çocuk Gözaltına Alındı Köpekçi Nuri Efe Heykeli Yangında Zarar Gördü; 14 Yaşındaki Çocuk Gözaltına Alındı

Erdoğan 20 yıldır yönettiği Türkiye'de yolsuzluk ve rüşvetin olduğunu kabul etti. Cumhurbaşkanı yolsuzluğun olmayacağı bir Türkiye'yi halledecekmiş (Ne demekse), bunun hazırlığı içimdeymiş. Hayır, şaka yapmıyorum.

DP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt:

Erdoğan konuşmuş. Moğol istilasından sonra en büyük yağma düzenini kuranlar mı bunu yapacak? Hadi canım sende. Yönetemiyorsunuz, gideceksiniz.

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ:

Az gittik uz gittik dere tepe düz gittik, altı ay bir güz gittik, döndük bir de arkamıza baktık ki bir arpa boyu yol gitmişiz. Ne bitmez yolsuzluk, ne kötü yoksullukmuş? Ocağın sönsün yolsuzluk, gözün kör olsun yoksulluk.

Hani 2023'te her şey toz pembe olacaktı?

Halk, Erdoğan'ın 3Y açıklamasını “20 yıldır bu sorunu düzeltmediler. Halının altına süpürdüler” diye yorumladı.

8 yıldır Cumhurbaşkanı, 20 yıldır iktidar olan AKP'nin Genel Başkanı olan Erdoğan; “Yolsuzlukların olmadığı, rüşvetin olmadığı, yoksulluğun olmayacağı bir Türkiye'yi biz hallederiz. Şu an itibarıyla onun hazırlığı içindeyiz” açıklamasında bulundu. Siyasetçiler bu konuşmayı eleştirdi, peki ya vatandaşlar? İşte sokaktaki vatandaşın görüşleri:

Kaynak: www.sozcu.com.tr

Editör: Haber Merkezi