ANKARA - 'Çoklu baro' düzenlemesiyle İstanbul ve Ankara’da mevcut baroların yanı sıra ‘2 No’lu barolar yürürlüğe girdi. Ankara Barosu, Adalet Bakanlığı tarafından kendilerine ‘Ankara 1 No’lu Baro’ adını kullanmaları yönünde talep geldiğini açıkladı.

“Bir, İki, Beş, Sekiz, On SİZİN OLSUN!” başlığıyla yapılan açıklamada, Bakanlığa tepki gösterilerek, “Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Baromuza iletilen Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürlüğünün yazısı ile, Adliye Binalarında yer alan Baromuz tabelalarında ve resmi yazışmalarda Baromuzun isminin değiştirilmesi talep edilmektedir” denildi ve şöyle devam edildi:

“14 Temmuz 1924 tarihinde kuruluşunu tamamlayan, Cumhuriyetle yaşıt Ankara Barosu gücünü geçmişinden ve mensubu olan bağımsız avukatlardan almaktadır. Türkiye Barolar Birliği'nin kuruluşunda da öncü rol oynayan Baromuzun adına herhangi bir numara verilmesi hiçbir makamın had ve yetkisinde değildir. Ankara Barosunun Başkent Barosu olduğunu unutanlar bilsinler ki ne abalarına aldanırız ne de altından gösterdikleri sopadan korkarız.”

Büyükçekmece'de İETT Otobüsü Yağışlı Havada Bariyerlere Çarptı: 1 Kişi Hafif  Yaralandı Büyükçekmece'de İETT Otobüsü Yağışlı Havada Bariyerlere Çarptı: 1 Kişi Hafif Yaralandı

Kaynak: www.gazeteduvar.com.tr

Editör: Haber Merkezi