Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç “ Adana şu anda Türkiye’de hasar gören 10 ilden en az hasar gören ilimiz. Adana’da yıkılan binaların hepsi sırtlara yapılmış; fakat betonunu demirini düzgün kullanmamışlar. 10 tane blok var bir tane blok yıkılmış. Neden yıkıldığına, nasıl bir inşaat yapıldığına, müteahhite bakmak lazım” dedi.

Sanayiciler ile Çarşamba günü bir karar aldıklarını ifade eden Kıvanç “Vatandaşlarımızın birbirine destek verebilmesi, konutlarını kontrol ettirmeleri için ve can sağlığını öne çıkardığımız için Adana'da birçok sanayicimiz üretimi Pazartesi sabah 08:00’e kadar durdurdu. Şu an Adana’da zarar gören bir sanayi kuruluşumuz yok. Öte yandan Kahramanmaraş’ta Adıyaman’da belki de Gaziantep’te bir miktar zarar gören sanayicilerimiz var. Bu işletmelerin bir an önce ayağa kalkması lazım" şeklinde konuştu.

Kıvanç "Konteyneri Adana’da her işletme yapamaz, belki birkaç tane işletme yapabilir. Onlar da konteyner desteği vermeye çalıştıklarını ilettiler; ama ne kadar hızlı olabilirler onu bilemiyorum" dedi.

İstanbul Valiliği Duyurdu: Gaziosmanpaşa'da Toprak Kayması İstanbul Valiliği Duyurdu: Gaziosmanpaşa'da Toprak Kayması

Kaynak: www.bloomberght.com

Editör: Haber Merkezi