İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Kahramanmaraş merkezli yaşanan ve 10 kenti yıkıma uğratan depremler dolayısıyla seçimlerin 14 Mayıs’a yatışmayacağını belirtti. Akşener’in tahminine göre seçimler 18 Haziran’da yapılabilir.

DAHA FAZLA OKU

Gazeteci Murat Yetkin, deprem bölgesinde olan İYİ Parti liderinin ifadelerini bugünkü köşe yazısında aktardı. Yetkinreport.com’da yayımlanan yazının bir kısmı şöyle:

Soruyoruz: deprem seçim tarihini etkiler mi? Erdoğan OHAL’den sonra seçimin ertelenmesini zorlar mı? Kafalardaki sorular…

Akşener sorudan pek de memnun olmamış bir ifadeyle yanıtlıyor:

“14 Mayıs’a yetişeceğini sanmıyorum. Ama 18 Haziran’a kalacağını sanıyorum.”

Peki, ya erteleme? Anayasa’nın 78. maddesi savaş sebebiyle yeni seçimlerin yapılmasına imkan görülmezse, TBMM’nin seçimlerin bir yıl ertelenmesine karar verebileceğini yazıyor.

Akşener Meclis’ten öyle bir karar çıkacağına ihtimal vermiyor. Şunu da ekliyor: “Biz siyasiler seçimin yapılması için üzerimize düşeni yapmak zorundayız.”

Depremin Erdoğan’ın seçim desteğine etkisi ne olur peki?

Akşener susuyor ama Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın bıyık altından gülümsüyor: “Buradan bir şamar yer.”

“Bu karmaşanın temeli tek adam sistemi”

Akşener, dün Kahramanmaraş'ta depremzedelerin barındığı spor salonunu ziyaret etti. Ziyaret öncesi kameraların karşısına geçerek basın açıklaması yapan Akşener, "Bu karmaşanın temeli tek adam sistemi" dedi.

Bir başka problemin "kutuplaştırma dili" olduğunu ifade eden Akşener, "İster Cumhur İttifakı'nın ister Millet İttifakı'nın, belediyelerin tamamın Cumhurbaşkanı olarak, onların kaynaklarını ve vergilerimizle oluşan Hazine'nin kaynaklarını birleştirip, bu problemlerin çözülmesini sağlaması lazım. Dolayısıyla bu karmaşanın temeli tek adam sistemidir. Hafızanın kaybolmasıdır. 2009'da öbürü kalktı, 2019'da bu kalktı, şu kalktı derken; bu ülkenin devletinin hafızası gitti. Devlet olmak ciddi bir iştir. Devletin birinci önceliği ciddiyet; ikincisi kapsayıcılıktır, eşitlikciliktir" ifadesini kullandı.

Prof. Dr. Naci Görür: Doğu Anadolu Fayı'ndaki Enerji Osmaniye Fayı Civarına Transfer Oldu Prof. Dr. Naci Görür: Doğu Anadolu Fayı'ndaki Enerji Osmaniye Fayı Civarına Transfer Oldu

yetkinreport.com, Independent Türkçe

Editör: Haber Merkezi