İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.’nin, babasının kendisini 2002’de altı yaşındayken imam nikahıyla ‘evlendirdiği’ ve çocukluğu boyunca her gün cinsel istismara uğradığını belirterek şikâyetçi olduğu ortaya çıktı. Olay hakkında iki senelik şikayetin ardından dava açılırken kimse tutuklanmadı. Daha önce açılan davadaysa savcılığın takipsizlik kararı verdiğinin belirlenmesi üzerine tepkiler çığ gibi büyüdü.

Müfettiş görevlendirildi

Bunun üzerine o dönem Kartal Cumhuriyet Başsavcılığı'nda görev yapan ve halen İstanbul Anadolu Adliyesi'nde görevli Cumhuriyet Savcısı hakkında HSK'ya inceleme izni verildi. HSK 1'inci Dairesi, savcı hakkında inceleme başlatılarak müfettiş görevlendirdi.

Anne ve baba için en az 18 hapis istemi

Öte yandan, İstanbul'da küçük yaşta kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen kişi ve anne-babası hakkında "nitelikli cinsel saldırı" ve "çocuğun nitelikli cinsel istismarı" suçlarından yürütülen soruşturma tamamlandı. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, sanık Kadir İstekli'nin, "nitelikli cinsel saldırı" ve "çocuğun nitelikli cinsel istismarı" suçlarından 30 yıldan az olmamak üzere, diğer sanıklar Yusuf Ziya Gümüşel ve Fatıma Gümüşel'in de, "çocuğun nitelikli cinsel istismara iştirak" suçunu işledikleri gerekçesiyle 18 yıldan az olmamak üzere hapisle cezalandırılması gerektiği belirtildi.

Antalya'da atık toplama kamyonunda yangın çıktı Antalya'da atık toplama kamyonunda yangın çıktı

İlk duruşma 22 Mayıs'ta

Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen iddianame kapsamında üç sanığın yargılanmasına 22 Mayıs 2023'te başlanacak.

Kaynak: gazeteoksijen.com

Editör: Haber Merkezi