Cumhurbaşkanlığı kabinesinin açıklanmasının ardından bakanlıklarda bugün devir teslim törenleri gerçekleştirilecek.

İlk tören Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nda gerçekleştirildi.

DAHA FAZLA OKU

Törende konuşan Mustafa Varank, "5 yıllık görevimizin bugün itibarıyla sonuna geldik. Bu bir takım çalışmasıydı. Bir kısmı bizden önceki bakan arkadaşlarımızın başlattığı, bir kısmı da bizim dönemimizde gerçekleşen farklı ilkleri yaşadığımız bir dönem geçirdik. Mutluluğumuz kendi ekibimizden bir arkadaşımızın yola devam edecek olması" ifadelerini kullandı.

Göreve yeni atanan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ise şunları kaydetti:

Öncelikle Sayın Erdoğan'a çok teşekkür ediyorum. Varank'a güzel sözlerinden dolayı teşekkür ediyorum. de artırdık. TEKNOFEST'ler bu dönemde gerçekleştirdik. Bunları şunun için saydım: Çıta çok yüksek. Ancak inşallah sizin ve Sayın Erdoğan'ın desteğiyle daha da ileriye götürmeye çalışacağız. Bugüne kadar ekip arkadaşylarıyla kardeşçe bir ortamımız oldu, umarım böylece devam eder. İnşallah Allah bize de sizin gibi bu bayrağı devrederken sizin gibi alnızım açık olur. Sayın Bakan'ım her şey için çok çok teşekkür ederim.  

Babasının beylik tabancası ile ağabeyini öldürdü Babasının beylik tabancası ile ağabeyini öldürdü

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nda da devir teslimi töreni gerçekleştirildi.

Nureddin Nebati, görevi Mehmet Şimşek'e devretti. 

Şimşek yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

Hükümetimizin temel hedefi toplumsal refahı artırmaktır. Önümüzdeki dönemde bu hedefe ulaşmada, şeffaflık, sürdürülebilir yüksek büyüme için mali disiplinin tesis edilmesi, fiyat istikrarının sağlanması temel hedefimiz olacaktır. Orda vadede enflasyonun yeniden tek haneli rakamlara düşürülmesi her alanda öngörülebilirliğin artırılması ülkemiz için hayati önem taşımaktadır.

Uygulanacak maliye politikası ve yapısal reformlarla Merkez Banka'mıza enflasyonla mücadelede destek olmak temel politikamız olacaktır.

En büyük yardımcım Bakanlığımızın değerli kadroları olacaktır. Hazine ve Maliye Bakanlığı güçlü insan kaynağı ve liyakatlı kadroları ile her zaman ön planda olmuştur. Attığımız her adım aldığımız her kararın ülkemize duyulan görevi ve istikrarı güçlendirmeye devam etmesi önem arz etmektedir.

Bugün sayın Bakanımızdan devraldığımız bu bayrağı daha yukarı çıkarmak için geceli gündüzlü çalışacağız.

Konuşmama son verirken, mayıs ayında yapılan seçimlerde yüksek katılım sağlayarak demokratik tercihini güçlü bir şekilde ifade eden, sayın Cumhurbaşkanımız ile Cumhur İttifakına güven tazeleyen aziz milletimize teşekkür ediyorum.

Ayrıntılar geliyor...

Kaynak: www.indyturk.com

Editör: Haber Merkezi