CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun metamfetamin kullanımı videosu hakkında konuşan İYİ Partili Turhan Çömez, bu uyuşturucunun Afganistan üzerinden Türkiye’ye sokulduğunu öne sürdü.

Zorlu Holding binasına silahlı saldırı düzenlendi! Zorlu Holding binasına silahlı saldırı düzenlendi!

TELE1’de Evren Özalkuş’un sunduğu Türkiye’nin Geleceği programında konuşan Çömez, “Niye Türkiye’de Balkan mafyası varlığını artırdı? Çünkü Türkiye uyuşturucunun merkezi oldu" dedi.

Çömez şöyle devam etti:  “İçişleri Bakanlığı izlemiyorsa lütfen uyarsınlar. Süleyman Soylu, bizi dinlesin arz ediyorsa programdan sonra detaylı bilgi vereyim. Türkiye’de metamfetaminin problem olması 3-4 yıllık meseledir. Metamfetaminin hammaddesi olan bitki efedra bitkisidir. İlk 2016’da Afganistan’da yoğun bir şekilde tespit edildi ve yoğun bir şekilde üretilmeye başladı. 2019’da ABD Başkanı Biden bir açıklama yaptı. ‘Afganistan’dan çekiliyoruz’ dedi. 2019’da yine bir toplantı yaptı ve ABD askerlerine yardımda bulunmuş Afganları nerede muhafaza edileceklerini bir program dahilinde deklare etti. Ve burada deniliyor ki Afganlılar Türkiye’ye gelecekler. Ardından Erdoğan’ın Biden ile görüşmesi oldu. Dışişlerinden kimse katılmadı sadece Erdoğan’ın özel tercümanı katıldı. Ve Türkiye’ye oluk oluk Afganlar gelmeye başladı.

Afganistan’da yaşayan her 10 kişiden biri meth üreten işletmelerde çalışıyor. Son derece basit yöntemlerle kristalize çevriliyor. En dramatik sorun Türkiye’ye nasıl geliyor? Meth imalatı özellikle Taliban tarafından destekleniyor ve muhafaza edilip önemli gelir elde ediliyor. Daha sonra bu meth'ler Türkiye’ye gelen bir takım Afganların sırtlarına konuyor. Önce Belucistan’dan sonra Tahran’a geliyor. Tahran’dan Umumiye veya Tebriz’e oradan da Van sınırından Türkiye’ye geliyor. Bakın Süleyman Soylu, dinlemediyseniz dinleyin ayrıntılı bilgi veriyorum." 

'TÜRKİYE’DEKİ METH'İN KAYNAĞI AFGANİSTAN’DIR'

Göçmenlerle ilgili 'özel bir proje' olduğunu iddia eden Çömez, "Bu projenin içerisinde Afganistanlı kaçakçı grubu, İranlı kaçakçı grubu ve Türkiye’de bir kaçakçı grubu var. Bu göçmenlere diyorlar ki sırt çantalarınız ile meth getirecekseniz size özel V.I.P geçiş sağlayacağız. Hatta bu uzun yolu yürümeyip at sırtında veya arabalarla geçeceksiniz. Biz sizi Tebriz’de ya da Umumiye’de bekleteceğiz oradan Van sınırına geleceksiniz. Hepinize kodlar vereceğiz bu kodlarla karşı tarafa geçtiğinizde Türkiye’ye deki muhataplar sırtınızdaki meth'i alacaklar.

Türkiye’deki meth'in kaynağı Afganistan’dır. Son derece profesyonel şekilde gelmektedir. Sınırdan geçtiği yerler bellidir. İçişleri Bakanlığı’nın yapması gereken bellidir. Drone'lar ile hava atmak yerine Van civarına kullanın. Orada birlikleri kullanın. kaçakçılık yapan çeteler ile mücadele edin.

Niye Türkiye’de Balkan mafyası varlığını artırdı? Çünkü Türkiye uyuşturucunun merkezi oldu. Eskiden Türk mafyası Balkanlardaydı. Şimdi Balkan mafyası geldi. Resmi istatistiklere bakın meth kullanımı dramatik şekilde arttı. Kaynak belli geldiği yer belli çözüm belli. Soylu dinlemiyorsa dinlesin daha kapsamlı bilgi istiyorsa arasın" diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

Kaynak: www.gazeteduvar.com.tr

Editör: Haber Merkezi