Deprem bölgesindeki sel neden can kaybına ve bu kadar büyük hasara yol açtı?

6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerden Şanlıurfa, Adıyaman ve Malatya'da etkili olan sağanak yağış sele yol açtı. Şanlıurfa ve Adıyaman’da şimdiye kadar 15 kişi hayatını kaybetti. Çok sayıda kişi hala kayıp. Diyarbakır’da da yağışın etkisinin hissedildiği aktarılıyor. Bölgede yağışın neden bu kadar büyük bir hasara yol açtığını uzmanlara sorduk.

Haber Merkezi
Haber Merkezi
Editör
Yayınlanma
1 Dk Okunma Süresi

Son 48 saatte, başta Şanlıurfa ve Adıyaman olmak üzere deprem bölgesindeki birçok ilde normalin üzerinde yağış etkili oldu.

İzmir Kitap Fuarı'nda Yazarlar Küçük Stantlara Tepki Gösterdi İzmir Kitap Fuarı'nda Yazarlar Küçük Stantlara Tepki Gösterdi

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan'ın açıklamasına göre kente 6 ayda düşen ortalama yağış miktarı iki günde düştü.

Yağıştan etkilenen illerde birçok çadır kent tahliye edildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 13 Mart’ta yaptığı duyuruda Güneydoğu Anadolu’da ve Doğu Anadolu’nun batısında çok kuvvetli ve şiddetli yağışların etkili olacağını öngörerek doğrudan AFAD’ı ve Malatya, Elazığ, Adıyaman, Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Gaziantep ve Kilis Valiliklerini uyarmıştı.

 

Yani bölgede yağış olacağı biliniyordu.

BBC Türkçe'nin sorularını yanıtlayan uzmanlar, şehir planlamalarındaki yanlış kararlar, altyapıda hata ve ihmaller ve afet sonrası yönetimde hazırlıksızlıklar yüzünden bu doğa olayının bir felakete dönüştüğünü söylüyor.

Twitter paylaşımını geçin

Editör: Haber Merkezi
Editör Hakkında
Yorumlar