Tarihindeki en büyük depremlerden birini yaşayan Türkiye'de yıkımla mücadeleye devam ediliyor.

6 Şubat günü sabaha karşı ve öğleden sonra Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki deprem, 10 kenti vurdu. Kahramanmaraş'ın yanı sıra Gaziantep, Malatya, Batman, Bingöl, Elazığ, Kilis, Diyarbakır, Mardin, Siirt, Şırnak, Van, Muş, Bitlis, Hakkari, Adana, Osmaniye ve Hatay'da da hissedilen deprem nedeniyle açıklanan son resmi verilere göre  12 bin 873 yaşamını yitirdi, 62 bin 914 yaralandı. 

DAHA FAZLA OKU

Dakika dakika neler oluyor?

06.22 l  Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından deprem bölgelerindeki arama kurtarma çalışmalarında kullanılmak üzere 250 adet duvar kırıcı iş makinesi (hilti), askeri kargo uçağı ile Adana'ya gönderildi.

05.40 l  Türk Hava Yolları (THY) Basın Müşaviri Yahya Üstün, deprem bölgesinden bugün de 170 tahliye seferi yapılacağını duyurdu.

04.50 l ABD Başkanı Joe Biden, Türkiye ve Suriye'yi etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremlerin şiddetine işaret ederek, "Bu, 100 yılı aşkın bir süredir bölgede yaşanan en kötü depremlerden biri." dedi.

Yunanistan'da 5,8 büyüklüğünde deprem yaşandı! Yunanistan'da 5,8 büyüklüğünde deprem yaşandı!

03.00 l AFAD, Kahramanmaraş merkezli depremlerde 12 bin 391 kişinin hayatını kaybettiğini, 62 bin 914 kişinin yaralandığını bildirdi.

TIKLAYIN – Depremin ilk gününde yaşananlar

TIKLAYIN – Depremin ikinci gününde yaşananlar

TIKLAYIN - Depremin üçüncü gününde yaşananlar

Independent Türkçe

Editör: Haber Merkezi