BDDK'dan Seçil Erzan hakkında yeni karar: Yazışmalar ve tapeler tek tek incelenecek BDDK'dan Seçil Erzan hakkında yeni karar: Yazışmalar ve tapeler tek tek incelenecek

DENİZLİ - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yapımı tamamlanan 232 tesisin açılışı için Denizli’ye geldi. 29 Ekim Bulvarı’nda yapılan törende Erdoğan’a, 9 bakan eşlik etti. Erdoğan’ın Denizli’ye gelişi öncesi; öğretmenlere, belediye personellerine, özel sektör çalışanlarına katılım için çağrı yapıldı. Valilik, öğretmelere mitinge 'davet' mesajları gönderdi.

AK PARTİLİ BELEDİYE BAŞKANLARINDAN HALKA TELEFON

Erdoğan’ın gerçekleştireceği toplu açılış törenine ise çevre ilçelerden yoğun katılım sağlandı. Tören öncesi Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okulların mesajlaşma gruplarına, Denizli Valisi Ali Fuat Atik’in imzası ile öğretmenlere katılım çağrısı yapıldı.

Ayrıca Büyükşehir Belediyesi ile Pamukkale Belediyesi başta olmak AK Partili belediyelerde çalışan personellerin ailesi ile mitinge gelmesi yönünde baskı yapıldığı öne sürüldü. Denizli’de yaşayan pek çok kişi, AK Parti İl Başkanı Yücel Güngör, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ile Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki’nin adı ile yapılan otomatik aramalarla törene davet edildi.

Filiz Abalıoğlı Anadolu Lisesi öğretmenlerine gönderilen mesaj

SON MİTİNGE GÖRE KATILIM DÜŞTÜ

Tören sırasında geniş çapta güvenlik önlemleri alınırken, polis ekiplerinin Muğla, Aydın, Isparta, Antalya illerinden geldiği öğrenildi. Törenden iki gün önce Denizli’de F-16 uçuşları yapılırken, törenden bir gün önce de tören alanına giden yollar ulaşıma kapatıldı, halkın giriş çıkışları da denetlendi.

En son üç buçuk sene önce yerel seçim çalışmaları kapsamında Denizli’ye gelen Erdoğan, yine aynı noktadan Denizli’ye seslenmişti. Erdoğan’ın bu seferki Denizli ziyaretinde katılım düşüş kalırken, ilçelerden gelen sayısında artış görüldü. Denizli’de bulunan birçok ilçe başkanlığı ve belediyeler minibüsler ile katılımcıları miting alanına getirdi.

ERDOĞAN’DAN ADAYLIK TARTIŞMALARINA CEVAP

Erdoğan konuşması sırasında alanda 80 bin kişinin olduğunu söylerken alanda 30 bin kişinin olduğu tahmin ediliyor. Erdoğan konuşması sırasında Altılı Masa’nın henüz aday belirleyememesine atıfta bulundu. Erdoğan’ın aday olamayacağı söylemleriyle ilgili Altılı Masa’nın ‘çamur’ attığını söyledi. Erdoğan 2018’de yeni sisteme geçildiğini ve kronometrenin sıfırlandığını belirterek kendi adaylığının hukuki olduğunu ifade etti.  

FENALAŞMASINA RAĞMEN ERDOĞAN’I BEKLEDİ

Tören alanında fenalaşan bir kadın, olay yerine gelen sağlık ekiplerinin kendisini götürmesini istemeyerek ekiplere direndi. Kadını, sağlık ekipleri zorla götürerek tedavi etti. Erdoğan’ın konuşmasının bir kısmını tedavisi yapıldığı için göremeyen kadın, sağlık çadırında ağlarken, tedavisinin tamamlanmasının ardından alana geri döndü.

BASIN MENSUPLARINA ÇİFTE STANDART

Tören alanında haber takibi için bulunan basın mensupları ise ikiye ayrıldı. TRT ve Anadolu Ajansı personelleri için özel bir alan ayrılırken, diğer yayın organlarında çalışan basın mensupları için bir koridor yapıldı. Ayrıca törenin devam etmesine rağmen, akreditasyonu olan basın mensupları belli bir sürenin ardından basın bölümüne alınmadı.

Kaynak: www.gazeteduvar.com.tr

Editör: Haber Merkezi