DUVAR - Eski Şanlıurfa Belediye Başkanı ve AK Parti Milletvekili, İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Ahmet Eşref Fakıbaba, 16 kişinin ölümüyle sonuçlanan sel felaketi öncesinde kent yöneticilerinin ihmal ve sorumluluğu bulunduğunu söyledi.

“Facia ‘Geliyorum' diyor. 3-4 gün önce alarm veriliyor" diyen Fakıbaba şunları söyledi:

"O alarm verildiği zaman sadece belediyeler değil, sayın Vali de var bunun içerisinde. Esasında, Cavsak Deresi'nin ağzı güvenlik nedeniyle mazgal nedeniyle askeriyenin (Tugay) içerisine kapalı. Görüntülere bakın, askeriyenin içerisinden su akıyor buraya. Yağmur suyu değil bu. Derenin ağzı tıkanmış, tıkandığı için dereden taşıyor. Eğer orada temizlik yapılmamışsa, su bir yerlerden taşarak geliyor ve direk Abide Kavşağı'na yöneliyor. Yani, Maşuk'tan, büyük yerleşim alanlarından taşan su olduğu gibi bu kavşağın içerisine geliyor ve çıkamıyor.

İsmailağa Cemaati ile Cübbeli arasındaki tartışmada Cübbeli sert çıktı: Mürit müridi ihraç edemez İsmailağa Cemaati ile Cübbeli arasındaki tartışmada Cübbeli sert çıktı: Mürit müridi ihraç edemez

Oysa daha önceden askeriye ile görüşüp, askeri yetkililerden bu kanalın birkaç günlüğüne de olsa açılması ricasında bulunulup, mazgallar temizlenseydi sel suları buradan akarak Cavşak Deresi'ne gidecekti. Eğer, önceden dere kenarlarındaki işyerleri ve evler boşaltılmış olsaydı mazgallar daha önce belediyeler tarafından temizlenmiş olsaydı, bu kavşaklar ulaşıma kapatılarak araçların girmesine izin verilmemiş olsaydı böyle bir facia yaşanmazdı."

Fakıbaba, “Hayatınızda kepçe ile suyun atıldığını gördünüz mü? Hiç mi vidanjörünüz yok sizin? Liyakatsizlik denilen şey budur işte” diye tepki gösterdi. (HABER MERKEZİ)

Kaynak: www.gazeteduvar.com.tr

Editör: Haber Merkezi